Iedereen gek van Wout Van Aert

BIERKRANEN STROMEN MASSAAL ONDANKS TOURNÉE MINÉRALE

Deze kinderen wilden maar wat graag een handtekening van de wereldkampioen.
Michel Moens Deze kinderen wilden maar wat graag een handtekening van de wereldkampioen.
De Brico Parkcross van Maldegem heeft er met Wout Van Aert een nieuwe publiekslieveling bij. Aan geen enkele andere mobilhome stond gisteren meer volk aan te schuiven dan aan die van de nieuwe wereldkampioen. Dat hij de WK-herkansing in Maldegem niet won, werd met het nodige bier doorgespoeld. Want van de Tournée Minérale was in Maldegem niet veel te merken.

De Parkcross van Maldegem maakt sinds dit jaar deel uit van de Brico-reeks en was daardoor gisteren ook voor het eerst rechtstreeks op VTM te zien. De echte liefhebbers willen de modder ruiken en bleven niet achter hun televisiescherm zitten. Duizenden supporters kwamen dan ook naar het Sint-Annapark afgezakt. Voor de cross was het eigenlijk maar aan één mobilhome duwen en trekken: die van de nieuwe volksheld Wout Van Aert. Peter Van de Veire en radiozender MNM deelden er maskers uit met het gezicht van Wout er op. En het werd al snel duidelijk: Wout Van Aert heeft het gat van Sven Nys en Niels Albert in zijn eentje opgevuld. "Ik ben een grote supporter van Wout Van Aert", zegt Dhiren Van den Bussche (11) uit Adegem. "Ik hoopte echt dat hij ook in Maldegem zou winnen, maar dat is jammer genoeg niet gelukt. Ik heb Van Aert vorig jaar in Maldegem een eerste keer aan het werk gezien. Toen heb ik besloten voor hem te supporteren. Ik heb ook het WK in Luxemburg gezien op televisie en daar was hij ook duidelijk de beste van de wereld."

Bieke en Dhiren gingen naar huis met een wiel van Van Aert.
Michel Moens Bieke en Dhiren gingen naar huis met een wiel van Van Aert.

Fotoreportage

Vriendinnen Amber, Jolien, Lotte en Mercedes hadden niet alleen een masker van Wout Van Aert op, ze hadden ook elk hun fototoestel in de aanslag. "Wij zijn vier studenten fotografie en komen in Maldegem leuke sportbeelden maken", legt Jolien Bulckaen uit. "Eigenlijk kennen we niet zoveel van cyclocross, maar we weten wel dat Wout Van Aert wereldkampioen geworden is. En we weten dat we hier heel wat mooie benen kunnen spotten voor onze fotoreportage. Als studenten fotografie moeten we ook oog hebben voor de mooie dingen in de wereld", schateren de vriendinnen.

Deze Ertveldse vrienden bewijzen dat wielergekte en Tournée Minérale toch te combineren zijn.
Michel Moens Deze Ertveldse vrienden bewijzen dat wielergekte en Tournée Minérale toch te combineren zijn.

Tournée Minérale

Aan de biertenten langs het parcours was het de hele dag aanschuiven. Van een bierstop in het kader van Tournée Minérale was op de Parkcross niet veel te merken. Tournée Minérale is de actie waarbij honderdduizend Vlamingen beloofd hebben de hele maand februari geen druppen alcohol te drinken. "Wij doen toch mee en houden het op de Parkcross bij een frisdrankje", verzekeren Erik Neyt en Cynthia Mussche uit Ertvelde. "Toegegeven, bij een gezellige cyclocross hoort eigenlijk een pintje, maar het is de eerste dag van Tournée Minérale en het zou gek zijn om nu al te zondigen. Normaal feesten we in de tent, maar dat doen we dit jaar bewust niet. De verleiding voor een pintje zou te groot zijn."

Het volk stond rijendik langs het parcours van de Parkcross.
Michel Moens Het volk stond rijendik langs het parcours van de Parkcross.
Deze studentes kwamen vooral blote benen fotograferen.
Michel Moens Deze studentes kwamen vooral blote benen fotograferen.