Heethoofd krijgt keuze van rechter na partnergeweld: begeleiding of gevangenis

Illustratiebeeld.
ANP Illustratiebeeld.
Een veertiger uit Maldegem die zich schuldig maakte aan herhaaldelijk en zwaar partnergeweld, moet zich laten begeleiden voor zijn agressieprobleem, of hij moet naar de gevangenis. Dat heeft de Gentse strafrechter vandaag beslist.

D.V. uit Maldegem pakte zijn toenmalige vriendin meermaals stevig aan. Het kwam dikwijls tot hevige discussies tussen het koppel, en daarbij kon D.V. zich niet altijd controleren. Voor het partnergeweld moest de man zich verantwoorden voor de correctionele rechtbank, waar het parket een celstraf geëist had.

De rechtbank kiest nu voor de middenweg: D.V. kampt met een agressie- en drugsprobleem, zo is het oordeel, en hij moet zich verplicht laten begeleiden. Hij moet hulp zoeken bij een psychiater en moet regelmatig en op eigen kosten urinetests laten afnemen. Schendt hij de voorwaarden, dan hangt hem een gevangenisstraf van tien maanden boven het hoofd. De rechter legde ook een contactverbod op met zijn ex.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.