Geen drie kussen, wel spandoek en warme ‘luchtknuffels’: kinderen Kruipuit verrassen buurvrouw die 80 wordt

Rita kreeg een spandoek aan haar haag.
Joeri Seymortier Rita kreeg een spandoek aan haar haag.
De kinderen die in de opvang zitten van basisschool Kruipuit in Adegem hebben buurvrouw Rita verrast, die op vrijdag 80 jaar wordt. Feest vanop een veilige afstand.

Rita Geeraert woont recht tegenover basisschool Kruipuit en is zowat de officieuze conciërge van de school. Ze houdt altijd een oogje in het zeil. Haar tachtigste verjaardag moest een groot feest worden, maar door de coronacrisis kan dat nu niet. De school is dicht, maar elke dag komen toch een tiental kinderen naar de noodopvang. 

Vrijdagochtend vroeg had de school al een spandoek aan het huis van Rita gehangen. “Toeter maar, ons Rita wordt 80 jaar”, stond er te lezen. Voor de middag gingen de kinderen van de opvang ook eens zwaaien voor het venster van Rita. “Rita is onze bovenstebeste buurvrouw”, zegt juf Sabine François. “Haar verjaardag mochten we echt niet zomaar voorbij laten gaan.”

Rita was blij met het initiatief. “Ik zit hier op mijn tachtigste verjaardag alleen thuis, maar het is wat het is”, zegt de jarige. “Ik ben al blij dat de kinderen eens voor het raam komen zwaaien. Een mooi gebaar!”

Rita zwaait van achter het raam naar de kinderen die een 'luchtknuffel' geven.
Joeri Seymortier Rita zwaait van achter het raam naar de kinderen die een 'luchtknuffel' geven.
Als de kinderen weer op de speelplaats waren, kwam Rita toch eens zwaaien.
Joeri Seymortier Als de kinderen weer op de speelplaats waren, kwam Rita toch eens zwaaien.