Familiebedrijf Camaleonte verkoopt lekkerste ijsjes: “Even veel smaken als een kameleon kleuren heeft”

Het favoriete ijsje van Eeklo tot Deinze komt uit Maldegem

Camaleonte verkoopt de beste ijsjes van het Meetjesland.
Kristof Vereecke Camaleonte verkoopt de beste ijsjes van het Meetjesland.
De lekkerste ijsjes van het Meetjesland eet je aan de ijskar van Camaleonte uit Maldegem. Het familiebedrijf is een waar begrip in de streek. Overal waar je hun ijskarren ziet verschijnen, krioelt het binnen de kortste keren van de ijsjesliefhebbers.

Camaleonte is Italiaans voor kameleon. “Een kameleon heeft vele kleuren. Net zoveel als de verschillende smaken en kleuren ijs die wij verkopen”, zegt Fabienne Van Poelvoorde. Met 23 soorten vers gemaakt schepijs is het assortiment van Camaleonte op zijn minst uitgebreid te noemen. “De keuze is enorm”, beamen vaste klanten Klaas Ballegeer en Sabine De Jaeger en hun zoontjes Cedric (7) en Victor (3), terwijl ze een ijsje zitten te likken in het park van Maldegem. “En allemaal even lekker!”

Klaas Ballegeer en Sabine De Jaeger en hun zoontjes Cedric (7) en Victor (3), terwijl ze een ijsje zitten te likken in het park van Maldegem.
Kristof Vereecke Klaas Ballegeer en Sabine De Jaeger en hun zoontjes Cedric (7) en Victor (3), terwijl ze een ijsje zitten te likken in het park van Maldegem.

Familiebedrijf

Fabienne hoort het graag. “Vandaag zijn de ijsjes gratis. Je wordt niet elke dag verkozen tot beste ijsventer van Eeklo tot Deinze”, lacht ze. Te zeggen dat ze vroeger in de bouw werkte. “Ik ben zes jaar geleden moeten stoppen vanwege een ernstige infectie. Mijn zoon Glenn had toen net een ijsronde. Hij vroeg of ik eens mee wilde gaan. Ik was meteen verkocht.” Ook vader Dirk Caboor rijdt ondertussen rond met de ijskar. “Ik heb alle ijskarren zelf in elkaar gestoken. Ze voldoen aan de modernste normen en hebben een eigen spoelsysteem”, vertelt hij trots. “Het zijn niet de mooiste camionettes van de regio, maar ze vervoeren wel het lekkerste ijs.”

Wereldhit

De ijskarren van Camaleonte hebben ook hun eigen deuntje. Een creatie van zoon Glenn. “Ik was vroeger dj en weet wel hoe ik een deuntje in elkaar moet flansen.” In Maldegem en omstreken is het ondertussen een wereldhit. 

“IJsverkoopster is het mooiste beroep ter wereld”, stelt Fabienne. “Overal waar je komt zie je lachende gezichten. Je mag nog slecht gezind vertrekken thuis, tien minuten op de baan en je bent goed gemutst. Al is het wel hard werken. In de zomer kloppen we dagen van tien uur en dat zeven op zeven. Dat is draaien. Maar wij moeten het dan ook van de zomer en het goed weer hebben.” 

“Gelukkig wonen we in Maldegem ideaal”, zegt vader Dirk. “We zitten net tussen de kust en het binnenland. Schrijf maar op: Maldegem heeft het beste ijsjesweer van Vlaanderen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.