De Kleiheuvel krijgt nieuwbouw na 14 jaar wachten

De kinderen van de basisschool kwamen helpen om de eerste steen van hun nieuwe school te leggen.
Michel Moens De kinderen van de basisschool kwamen helpen om de eerste steen van hun nieuwe school te leggen.
De kinderen van basisschool De Kleiheuvel in Kleit bij Maldegem hebben gisteren na veertien jaar wachten de eerste steen gelegd van de nieuwbouw voor hun school.

De Kleiheuvel heeft in ieder geval geduld moeten hebben. Maar liefst veertien jaar stond de school op de wachtlijst om de nodige subsidies binnen te halen. "We zijn nu definitief gestart met de bouw", zegt directeur Stefanie Van den Bussche. "We bouwen zes nieuwe kleuterklassen, een polyvalente zaal, een sanitair blok voor de kleuters en één voor de lagere school, en ook nog eens een overdekte speelplaats. Er komt ook een nieuwe speelplaats en een nieuwe ruimte voor de voor- en naschoolse opvang. De nieuwbouw wordt gebouwd in de tuin van de school waardoor de kleuters tijdens de bouwwerken van hun huidige klassen gebruik kunnen blijven maken. Na de verhuis naar de nieuwbouw wordt de huidige kleuterschool afgebroken en zal de speelplaats met veel oog voor groen heraangelegd worden."


Het volledige project kost anderhalf miljoen euro. De school betaalt daarvan dertig procent zelf, wat neerkomt op zowat een half miljoen. Voor dat geld werd er de voorbije jaren al gespaard en werden al veel acties georganiseerd. De overige zeventig procent wordt gesubsidieerd door de Vlaamse overheid. (JSA)

Zo moet de school Kleiheuvel er binnen een jaar uitzien.
Repro JSA Zo moet de school Kleiheuvel er binnen een jaar uitzien.