Bibliotheek vanaf maandag dicht voor verhuis

Wie nog boeken naar de bibliotheek van Maldegem wil brengen, moet dat deze week doen. De hoofdbibliotheek gaat vanaf maandag 13 februari tijdelijk dicht.


De hoofdbibliotheek moet verbouwd worden en verhuist tijdelijk naar het nieuw gebouwde jeugdcomplex in de Mevrouw Courtmanslaan 82 in Maldegem. De bib blijft gesloten van maandag 13 tot en met vrijdag 24 februari. "De hoofdbibliotheek verhuist eind februari door renovatiewerken in de Schouwburgplaats", zegt schepen Frank Sierens (CD&V). "Tijdens de verhuisperiode zal de bibliotheek gesloten zijn. Vanaf maandag 27 februari kan je terecht op de tijdelijke locatie, de benedenverdieping van de nieuwbouw. In september zal de bibliotheek weer naar de gerenoveerde bibliotheek in de Schouwburgplaats verhuizen. De bib neemt zijn volledige collectie mee naar de tijdelijke locatie. Ook activiteiten zoals het voorleeshalfuurtje gaan er gewoon door."


De jongeren van jeugdhuis De Redekiel en ook de oppositie zijn boos om de tijdelijke verhuis van de bib. Daardoor moet de jeugd nu wachten tot het najaar om naar de Mevrouw Courtmanslaan te verhuizen.


(JSA)