Bestuurder (52) zwaargewond na ongeval op N44 in Kleit

De wagen belandde op de zijkant.
OSG De wagen belandde op de zijkant.
Een vijftiger is op zaterdagmiddag in levensgevaar afgevoerd na een aanrijding op het kruispunt op de N44 in Kleit, in de richting van Aalter. Hij merkte zijn voorligger te laat op bij de rode lichten. Zijn toestand is niet meer kritiek.

Het gaat om een man van 52 uit Koekelare (West-Vlaanderen). Iets na het middaguur reed hij in de richting van Aalter, maar daar stonden ter hoogte van het kruispunt met de Halledreef enkele voertuigen stil voor de verkeerslichten. De bestuurder merkte dat te laat op en hij reed zijn voorligger aan. De man kon wel nog licht uitwijken, waardoor hij rechts van de rijbaan terechtkwam. “Het voertuig zou tegen een flitspaal en boom zijn beland”, aldus het Oost-Vlaamse parket. 

De brandweer kwam ter plaatse om de bestuurder te bevrijden. Het dak werd van de wagen geknipt en het slachtoffer werd naar het AZ Alma in Eeklo gebracht. Volgens de politie van de zone Maldegem was de man op dat moment alvast bij bewustzijn. Het parket communiceerde wel dat hij even in levensgevaar verkeerde, maar dat zou ondertussen geweken zijn.

De bestuurder van het aangereden voertuig geraakte niet gewond. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

De wagen belandde op de zijkant.
OSG De wagen belandde op de zijkant.
Het dak werd van de wagen geknipt om de bestuurder te bevrijden.
OSG Het dak werd van de wagen geknipt om de bestuurder te bevrijden.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.