600.000 euro voor nieuwe toegangsweg naar industrieterrein

Maldegem Valerie Taeldeman
Joeri Seymortier Maldegem Valerie Taeldeman
Vlaanderen voorziet volgend jaar 600.000 euro voor de aanleg van een nieuwe toegang naar het industrieterrein van Maldegem.

Het industrieterrein van Maldegem breidt uit. Vandaag is de algemene toegang naar het industrieterrein nog altijd langs de N44 en Krommewege. Maar er moet ook een nieuwe toegang komen langs de Gentse Steenweg (N9). “Vlaams minister Ben Weyts laat weten dat het dossier in 2019 aanbesteed zal worden”, zegt schepen en Vlaams parlementslid Valerie Taeldeman (CD&V) uit Maldegem. “Er komt in 2019 ook een structureel onderhoud van de rijweg van die Gentse Steenweg. Normaal zal dat eerst uitgevoerd worden, en komt de nieuwe toegangsweg naar het industrieterrein er na. Op het kruispunt van de N9 met de nieuwe toegangsweg naar het industriepark zullen verkeerslichten het verkeer regelen.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Etienne Notteboom

    Allez hup! Nog meer vrachtverkeer de N9 op, die nu al hele dagen meer dan verzadigd is. En al die vrachtwagens rijden uiteraard via den Teut naar de Expressweg .... door Adegem. Dat er elke dag tientallen kinderen op weg naar school diezelfde N9 moeten kruisen zal onze bewindvoerders een zorg zijn. Het is tenslotte Adegem maar.