56-jarige man komt om het leven bij woningbrand, geen sprake van kwaad opzet

Het huis waar de brand ontstond werd vanbinnen volledig vernield, het huis van de buren is gevrijwaard.
Wouter Spillebeen Het huis waar de brand ontstond werd vanbinnen volledig vernield, het huis van de buren is gevrijwaard.
Bij een zware brand in de Oude Gentweg in Maldegem is een 56-jarige man afgelopen nacht om het leven gekomen. De man woonde alleen in de huurwoning. Het aanpalende huis bleef volledig gevrijwaard.

De brandweer kreeg iets na middernacht in de nacht van zondag op maandag de melding van de hevige brand in de Oude Gentweg. De vlammen sloegen al hoog uit de woning toen buren de hulpdiensten verwittigden. De enige bewoner, de 56-jarige alleenstaande L.D., kon de woning niet tijdig verlaten. De brandweer haalde hem uit het huis en probeerde volgens buren nog een uur lang om het slachtoffer te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. De man kwam ter plaatse om het leven.

Het parket van Oost-Vlaanderen liet een branddeskundige ter plaatse komen. Die stelde vast dat de brand accidenteel ontstond. Er is dus geen sprake van kwaad opzet. Het vuur zou ontstaan zijn in de woonkamer van het huis, waar ook de bewoner werd aangetroffen. De oorzaak van het vuur is mogelijk te zoeken bij een nog brandende sigaret. Het onderzoek naar de brand is nog lopend, de precieze omstandigheden worden nog verder onder de loep genomen.

Het aanpalende huis bleef dankzij het snelle optreden van de brandweer gespaard van schade. De bewoonster was niet thuis op het moment dat de brand uitbrak.

Het huis waar de brand ontstond werd vanbinnen volledig vernield, het huis van de buren is gevrijwaard.
Wouter Spillebeen Het huis waar de brand ontstond werd vanbinnen volledig vernield, het huis van de buren is gevrijwaard.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Stievie Roely

    R.i.p makker