4 maanden cel voor dronkaard die politie te lijf ging met bloot bovenlijf en gebalde vuisten

Wannes Nimmegeers
Een 48-jarige Maldegemnaar is veroordeeld tot 4 maanden cel nadat hij - met ontbloot bovenlijf én gebalde vuisten - enkele inspecteurs te lijf ging bij een alcoholcontrole.

De veertiger zat in oktober als passagier in de wagen van zijn vriendin toen de politie hen tegenhield bij een alcoholcontrole. Dat was duidelijk niet naar de zin van de man, die zich vervolgens bijzonder weerspannig gedroeg: hij ontdeed zich van zijn bovenkledij en trok met gebalde vuisten ten strijde tegen de politie. Hij haalde een paar keer uit naar de inspecteurs, die de man met behulp van pepperspray konden bedwingen. Hij werd in de combi gestopt, maar gaf zich nog niet gewonnen: zo stampte hij nog enkele keren na tegen de ruiten van de wagen.

De man is niet aan zijn proefstuk toe. Hij kreeg in 1992 al vier jaar cel en heeft een lang strafblad met vooral veroordelingen voor alcohol in het verkeer en slagen en verwondingen. Tijdens de behandeling van de zaak vroeg de man een straf met probatie-uitstel, zodat hij aan zijn alcoholprobleem kan werken, maar daar ging de rechter dus niet op in.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.