Werknemers UPS blokkeren depot onderaannemer uit protest tegen collectief ontslag

Het depot van de onderaannemer in Mechelen werd geblokkeerd door bestelwagens van UPS.
Lukas Het depot van de onderaannemer in Mechelen werd geblokkeerd door bestelwagens van UPS.
Zowat 100 chauffeurs van koerierdienst UPS hebben vrijdagochtend actie gevoerd aan een depot van een onderaannemer in Mechelen. Die actie kwam er omdat de directie de verdeling van de pakjes uitbesteedde aan die firma uit vrees dat de eigen vestiging in Diegem geblokkeerd zou worden na de aankondiging van het collectief ontslag van 94 werknemers.

Donderdag maakte de directie tijdens een bijzondere ondernemingsraad bekend dat 94 werknemers voor hun job moeten vrezen in de vestiging in Diegem, waar in totaal zowat 800 mensen werken. De directie wil de nachtploeg verhuizen naar Eindhoven en gaat enkele administratieve functies uitbesteden. Het bedrijf doet dat naar eigen zeggen om de efficiëntie op te drijven en de verwachtingen van de klanten beter te beantwoorden.

Acties waren er in de nacht van donderdag op vrijdag niet omdat de directie de verdeling van de pakjes uitbesteed had aan een onderaannemer. “Dit uit vrees dat de nachtploeg het werk in Diegem zou neerleggen en dat daardoor alles geblokkeerd zou geraken”, zegt LBC-vakbondsman Hans Elsen. “Door die uitbesteding zaten de chauffeurs in Diegem vrijdag zonder werk en dus trokken ze naar de firma in Mechelen om hun pakjes op een ludieke manier op te eisen. De vestiging werd er een tijdlang geblokkeerd met bestelwagens.”

Nadien trokken de actievoerders naar de Europese hoofdzetel in Sint-Lambrechts-Woluwe. Volgens de vakbonden zal er vanaf volgende week ook in Diegem gestaakt worden tegen de beslissing van de directie om 94 werknemers te ontslaan.

LukasReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.