Warme maaltijden OCMW plots euro duurder: oppositie kant zich tegen prijsverhoging

Lukas
De warme maaltijden die het OCMW van Machelen aanbiedt, worden vanaf 1 juni een euro duurder. Gebruikers zullen vanaf dan 7 in plaats van 6 euro moeten betalen. Volgens OCMW-voorzitter Karina Rombauts (CD&V) was een prijsverhoging aangewezen. Oppositiekartel sp.a-spirit-Groen begrijpt de keuze van de meerderheid niet.

“Al negen jaar zijn de prijzen van de warme maaltijden ongewijzigd, terwijl de voedselprijzen wel gestegen zijn”, weet Rombauts. “We hebben de vergelijking gemaakt met naburige gemeenten, waar de prijzen hoger liggen. Daarnaast willen we de prijs ook niet té laag houden, omdat we anders te sterk concurreren met de traiteurszaken. Zij kunnen immers nooit zo’n lage prijzen aanbieden.”

De beslissing om de prijzen te verhogen, stootte oppositiekartel sp.a-spirit-Groen tegen de borst. “Met deze prijsverhoging wordt een meeropbrengst van 24.000 euro op jaarbasis bekomen, maar dit dan wel ten koste van de minderbegoede gebruikers”, zegt gewezen burgemeester Jean-Pierre De Groef (sp.a). “Voor hen betekent dit een verhoging van 30 euro per maand. Budgettair is de prijsstijging helemaal niet nodig als men weet dat de nieuwe meerderheid haar beleidsperiode mocht beginnen met een positief saldo op het budget van 5.292.679 euro.”

Rombauts laat nog weten dat mensen die het financieel moeilijk hebben, voldoende ondersteund worden. Alle klanten krijgen de komende weken ook nog uitleg over de prijsstijging.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.