Vrouw (37) sterft in slaap op Tenerife

PRECIEZE DOODSOORZAAK ELS BOLSENS NOG NIET ACHTERHAALD

Els Bolsens baatte op Tenerife een bekend restaurant uit, samen met haar man Nico.
Foto RV Els Bolsens baatte op Tenerife een bekend restaurant uit, samen met haar man Nico.
Een 37-jarige vrouw uit Machelen is zondagnacht overleden op Tenerife. Ze zou in haar slaap gestorven zijn, maar de precieze doodsoorzaak is nog niet gekend. Els Bolsens baatte op het eiland het bekende restaurant Tapati uit, samen met haar man Nico Pieders.

Voor de familie en vrienden van Els Bolsens is het moeilijk te vatten wat er afgelopen weekend is gebeurd op het idyllische eiland Tenerife. "Het is zo onverwacht", vertelt Maria, mede-uitbaatster van Tapati . "Enkele uren daarvoor waren we nog aan het feesten en aan het dansen op onze maandelijkse BBQ en nu is ze er niet meer."

Hoewel Els en Nico zondagnacht getroffen werden door het noodlot, begon hun verhaal op Tenerife erg mooi. In 2010 ging het koppel voor de eerste keer samen naar het eiland en ze werden er al snel verliefd op de omgeving. Els en Nico besloten om een appartement te kopen in Médano, zodat ze zo vaak als ze wilden terug konden gaan naar dat ene plekje dat hun hart had veroverd.

Het bleef niet enkel bij een appartement. Els en Nico zagen het groter en al snel begonnen de tortelduifjes een plan uit te dokteren om naar Tenerife te verhuizen en een restaurant te openen. Pas in 2013 werd het plan concreter. Els en Nico stapten op 25 mei 2013 in het huwelijksbootje en gingen op huwelijksreis naar - hoe kan het ook anders - hun geliefde Tenerife.

Verhuis

Het was tijdens deze reis dat het bekende restaurantje Tapati te koop werd gezet. Drie maanden later werden hun toekomstplannen realiteit. Het pasgetrouwde koppel besloot om het restaurant over te nemen en er een succesverhaal van te maken met Els als gastvrouw en Nico als chef-kok. Niet snel daarna verhuisde het echtpaar naar Tenerife en begon hun nieuw avontuur.

Al veel meegemaakt

Aan dat avontuur kwam zondagnacht abrupt een einde toen Els overleed. De ouders van Els hebben nog geen verslag gekregen van de autopsie. "Voorlopig denken we dat Els gestorven is toen ze is gaan slapen. Ze is gewoon niet meer wakker geworden", vertelt neef Bart Bolsens. "Els was zo'n goedlachse vrouw, ondanks alles wat ze al had meegemaakt. Het is verschrikkelijk", aldus Bart.