Vandalen aan de haal met graafmachine

Ook viertal recent geplante boompjes moeten eraan geloven op Bosveldsite

Verbaasde sporthalbezoekers zagen de graafmachine deze morgen op zijn zij liggen.
Baert Marc Verbaasde sporthalbezoekers zagen de graafmachine deze morgen op zijn zij liggen.
Vandalen hebben zaterdagnacht lelijk huis gehouden op de vrijetijdssite Bosveld. Langs het brede fietspad dat door het park loopt, werden een viertal nog maar recent geplante boompjes omvergereden. 

Opmerkelijk: even verderop op de parking van de sporthal werd ook een kleine graafmachine op zijn zij aangetroffen. Of de boompjes daarmee geveld werden, is nog niet bevestigd maar de kans is wel aanzienlijk.

De gemeente heeft alvast een klacht ingediend tegen onbekenden. “Op de plek waar die boompjes zijn omvergereden, geraak je normaal niet met de auto”, zegt burgemeester Jean-Pierre De Groef (sp.a). “Sporenonderzoek van de politie zal dus moeten duidelijk maken of die machine daarvoor werd gebruikt. Het is alvast opmerkelijk dat de vandalen die aan de praat hebben gekregen.”

Een viertal pas aangeplante boompjes moesten eraan geloven.
Baert Marc Een viertal pas aangeplante boompjes moesten eraan geloven.

Joyride

De firma in kwestie, die nog bezig is met de afwerking in het park, werd alvast gecontacteerd om het gevaarte recht te komen zetten. Hoe het is kunnen kantelen, is ook niet duidelijk. Mogelijk verloor de bestuurder tijdens zijn joyride uiteindelijk de controle over het voertuig. “We hopen dat de camerabeelden iets zullen opleveren”, aldus nog De Groef.

De Bosveldsite is de voorbije jaren volledig vernieuwd. Momenteel is de laatste fase met de vernieuwing van de atletiekpiste aan de gang. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.