Uplace laat 18 hoogstambomen planten ter compensatie van de 9 gekapte populieren

Afgelopen zomer werden negen populieren gekapt op het terrein van Uplace in Machelen. De kapwerken gebeurden om veiligheidsredenen.
Baert Marc Afgelopen zomer werden negen populieren gekapt op het terrein van Uplace in Machelen. De kapwerken gebeurden om veiligheidsredenen.
Om de kap van negen populieren van afgelopen zomer op haar site in Machelen te compenseren, laat Uplace deze week achttien hoogstambomen planten op verschillende plaatsen in de gemeente.

In juli vorig jaar werden negen bomen gerooid op het terrein van Uplace in Machelen. De kapwerken waren nodig omwille van veiligheidsredenen. Tijdens die kapwerken had Uplace beloofd dat het de gerooide bomen zou compenseren. Deze week is het Regionaal Landschap Brabantse Kouters vzw gestart met de aanplanting van achttien hoogstambomen, waaronder zomerlinde, zomereik, wintereik en haagbeuk.

“We hebben de gemeente Machelen gevraagd om enkele geschikte locaties te selecteren voor de nieuwe bomen”, zegt Lies De Smedt, woordvoerder van Uplace. “Het gaat onder meer om het Dorpsplein en de Koning Albertlaan in Machelen, en het park van Diegem. In en rond het park van Machelen vindt de grootste aanplant plaats. Daar zorgen dertien bomen voor extra groen in de omgeving.”