Uitstap speelpleinwerking naar Bellewaerde afgelast door hitte

De kinderen uit Machelen zien de uitstap naar Bellewaerde geannuleerd door de hitte.
Henk Deleu De kinderen uit Machelen zien de uitstap naar Bellewaerde geannuleerd door de hitte.
De kinderen die deze week deelnemen aan de speelpleinwerking in Machelen zien een uitstap naar pretpark Bellewaerde in het water vallen door de hitte.

De organisatie heeft beslist om de trip naar West-Vlaanderen op donderdag niet te maken als gevolg van de extreme temperaturen. In ruil wordt een film vertoond in het koele gemeenschapscentrum ’t Kwadrant.

De speelpleinwerking en de sportkampen nemen daarnaast nog enkele andere maatregelen om te voorkomen dat de jongeren oververhit geraken. Zo krijgen de kinderen permanent fris water, zowel tijdens de pauze als tijdens de activiteiten zelf. Er zijn ook verfrissende en waterhoudende vieruurtjes. De kinderen blijven zoveel mogelijk binnen en er worden rustige activiteiten georganiseerd. In het park wordt schaduw opgezocht en worden waterspelletjes gehouden. Voorts worden alle deelnemers regelmatig met zonnecrème ingesmeerd.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.