Twee fietstelpunten in regio moeten fietsbeleid Vlaamse overheid mee onderbouwen

Het fietstelpunt in Machelen.
Baert Marc Het fietstelpunt in Machelen.
In heel Vlaanderen staan momenteel veertien fietstelpunten waarmee de Vlaamse overheid informatie wil vergaren om haar fietsbeleid nog beter uit te bouwen. In onze regio wordt het aantal fietsers geteld op de fietsbrug over de E19 in Machelen en in Tervuren op de fietssnelweg langs de N3 tussen Brussel en Tervuren. 

De meeste fietstelpunten bestaan uit tellussen die voor de gebruikers van de fietsverbinding onzichtbaar zijn. De verzamelde data wordt wel beschikbaar gesteld als open data, zodat bijvoorbeeld ook lokale overheden hun fietsbeleid beter kunnen onderbouwen en sneller kunnen ingrijpen wanneer de nood hoog wordt.

“We hebben het investeringsbudget voor de fiets in de voorbije jaren opgetrokken naar een historisch hoog niveau en in de komende jaren moet dat fietsbudget verder stijgen”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). “De data van deze nieuwe fietstelpunten zijn zeer welkom om dat investeringsbeleid te voeden.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Diana De Wit

    Allemaal geldverspilling!!!!! Gezien de schuldenberg van de staat!!!