Te heet voor warm hapje? Restaurant #3Tres serveert unieke garnalensorbet

Sven Vander Elst biedt op deze hete dagen een garnalensorbet aan in zijn restaurant #3Tres.
Baert Marc Sven Vander Elst biedt op deze hete dagen een garnalensorbet aan in zijn restaurant #3Tres.
Wie dezer dagen in het pas geopende restaurant #3Tres in Machelen gaat eten, krijgt als hapje een unieke garnalensorbet. Op die manier willen zaakvoerders Sven Vander Elst en Emilie Creyf hun klanten tijdens de hittegolf enige vorm van verfrissing bezorgen.

Een sorbet van garnalen, het is een niet-alledaags gerechtje, maar in restaurant #3Tres in de Constant Hansoulstraat in Machelen krijgen de klanten het sinds woensdagavond wel als hapje geserveerd. Sven Vander Elst, die jarenlang zaakvoerder van vleesrestaurant Bovis in Zaventem was, en zijn vrouw Emilie Creyf hebben het hapje gemaakt om de strijd tegen de hitte aan te gaan. “Op dagen waarop de hitterecords dreigen te sneuvelen, moeten we inventief uit de hoek komen”, laat Sven Vander Elst weten. “En zo kwamen we bij onze garnalensorbet terecht. Sorbet en garnalen lijken misschien een onlogische combinatie, maar dat is het niet. De smaken zijn perfect te rijmen met bijvoorbeeld kersttomaten. Het is een vorm van foodpairing.”

Baert Marc

De keuze voor de gluten- en lactosevrije garnalensorbet past volgens de uitbaters perfect bij hun restaurant, dat ze pas vier weken geleden openden. “We zijn per slot van rekening een zaak waar weekdieren zoals kreeft en garnalen in combinatie met vlees op het menu staan. Daarom vonden we het logisch in diezelfde lijn een nieuw soort sorbet te introduceren.”

Experimenteren

Voorlopig wordt het hapje alleen op deze hete dagen geserveerd, maar de uitbaters denken eraan om het ook definitief op de kaart te zetten. “Of dat als dessert of als hapje zal zijn, weten we nog niet. We gaan de komende weken experimenteren door de garnalensorbet te combineren met andere smaken”, besluit Sven Vander Elst.

Baert Marc



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.