Politie klist vandaal op Chiro-terreinen

De politie heeft een vandaal opgepakt die het terrein van de Diegemse jongenschiro aan het slopen was. "De dader had al enkele houten platen van het terras naar beneden getrokken en het buitenste glasraam van de dubbele beglazing ingegooid", legt leider Tim Calcoen uit.


Enkele voorbijgangers zagen het gebeuren en belden de lokale politie. "Rond 21 uur 's avonds kregen wij de melding dat er jongeren de boel aan het vernielen waren. Onze ploegen hebben ter plekke één persoon staande gehouden", zegt Catherine Bodet van politiezone Vima. "Omdat de jongen nog minderjarig is, hebben we zijn ouders gebeld. Die hebben meteen aangeboden de schade te vergoeden en de Chiro heeft dat aanbod aanvaardt."

Vijfde voorval

Calcoen is blij dat de Chiro niet zelf hoeft op te draaien voor de schade. "We hebben het voorbije jaar al vier, vijf keer last gehad van vandalen en inbrekers", aldus Calcoen. In januari vertrokken inbrekers nog zonder buit uit de Chirolokalen van de jongens en vorige zomer sloegen vandalen alle spullen in de lokalen van de meisjeschiro aan gort. "We zijn tevreden dat de politie er dit keer op tijd bij was en dat er eindelijk eens een dader is gepakt. Alle andere keren was er van de inbrekers geen spoor."


De Chiro gaat toch nog bewakingscamera's plaatsen op het terrein. "Zo kunnen we in de toekomst beelden terugkijken, moest er nog eens sprake zijn van vandalisme of braak. Onze lokalen liggen redelijk uit het zicht, dus dikwijls is er niemand in de buurt die iets opmerkt."


(RDK/SRB)