Nieuw skateterrein in vrijetijdssite Bosveld ingehuldigd

Het skatepark op de Bosveldsite werd woensdag ingehuldigd.
Lukas Het skatepark op de Bosveldsite werd woensdag ingehuldigd.
In vrijetijdssite Bosveld in Machelen is woensdagmiddag het nieuwe skatepark ingehuldigd. Dat is opgetrokken uit duurzame materialen.

Het nieuwe skatepark is mee geïntegreerd in het gemeentelijk park en vervangt het oude skateterrein, dat meer afgezonderd was van de andere activiteiten in het park. “Met de integratie is er nu meer kruisbestuiving door de nabijheid van spelende kinderen, jongeren, actieve sportverenigingen en onze administratie die op het skatepark uitkijkt”, zegt schepen van Sport en Jeugd Ingrid Deblock (CD&V). “Hierdoor wordt gemeenschapsvorming tussen georganiseerde en niet-georganiseerde jeugd veel meer laagdrempelig.”

Het skateterrein is duurzaam opgetrokken. Zo zijn er geen losse elementen meer, maar is alles verwerkt in een betonstructuur die weinig of geen herstellingen of onderhoud vraagt. “We hebben ook aan de omwonenden gedacht”, aldus nog Deblock. “Zo plaatsten we geen verlichting zodat jongeren er ’s avonds en ’s nachts niet kunnen skaten en er dus ook geen overlast voor de buren is.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.