Muziekgroep meermaals bestolen door bovenbuur

Illustratie: onder andere vier elektrische gitaren werden gestolen door de beklaagde
ThinkStock Illustratie: onder andere vier elektrische gitaren werden gestolen door de beklaagde
Een dertiger uit Machelen is veroordeeld tot een werkstraf van 200 uur voor verschillende diefstallen. De man stal meermaals van een muziekgroepje dat onder zijn woning repeteerde.

Op 12 december 2018 merkten de leden van het bandje op dat vier elektrische gitaren en twee basgitaren verdwenen waren uit hun repetitielokaal in Machelen. Eerder waren ook al een drumstel en enkele gitaarversterkers gestolen. Opvallend was ook dat er nergens braaksporen te vinden waren. De politie zocht dus meteen naar iemand die toegang had tot het lokaal. Al snel kwam B.D. in hun vizier. De man huurde het appartement boven het repetitielokaal en kon ook probleemloos het repetitielokaal betreden. Bovendien bleek hij de gestolen waar aangeboden te hebben op een tweedehandssite. Hiermee geconfronteerd kon de man dan ook niet anders dan bekennen. De man bleek in het verleden al enkele celstraffen opgelopen te hebben. “Schrijnend dat hij zijn leven op de rails had gekregen maar na een kleine tegenslag toch meteen opnieuw het rechte pad heeft verlaten”, aldus de rechter. Toch besloot de rechter hem geen nieuwe celstraf te geven. “U hebt bewezen dat u kan werken en dat u de mogelijkheid hebt om een normaal leven te leiden. Zowel de maatschappij als uzelf hebben er baat bij dat u niet opnieuw de pedalen verliest. Een werkstraf zal u een zinvolle dagbesteding geven en laat u toe werkritme op te doen”, klonk het in het vonnis. 

Indien hij zijn werkstraf van 200 uur niet voldoet binnen het jaar wacht hem een vervangende gevangenisstraf van 2 jaar. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.