Jongeren omsingelen wagen Theo Francken en bedreigen hem met nepgeweer bij N-VA-meeting in Diegem

photo_news
In het Vlaams-Brabantse Diegem bij Machelen hebben acht jongeren Theo Francken (N-VA) vanavond bedreigd met een nepgeweer. Ze omsingelden zijn wagen en één van hen droeg een bivakmuts. De gewezen staatssecretaris reageert geschokt. De politie pakte uiteindelijk een 16-jarige op wegens het verstoren van de openbare orde.

De feiten speelden zich vanavond omstreeks 18 uur in Diegem af, waar het lentefeest van het arrondissementeel bestuur van N-VA Halle-Vilvoorde gehouden werd. “Bij mijn aankomst aan zaal ‘t Kwadrant, waar het feest plaatsvond, werd mijn wagen meteen omsingeld door acht allochtone hangjongeren. Eén van die gasten droeg een bivakmuts en richtte een wapen op mijn wagen”, doet Francken zijn verhaal. 

“Omdat ik zag dat het om erg jonge gasten ging, dacht ik wel dat het om een nepgeweer ging. Maar het was behoorlijk schrikken aangezien de jongeren wild tekeer gingen. Uiteindelijk kon ik de zaal toch zonder kleerscheuren binnenwandelen.”

Even later kwam de politie van de zone Vilvoorde-Machelen ter plaatse. “Eén van de jongeren was verbaal heel agressief en werd dan ook bestuurlijk aangehouden”, zegt woordvoerster Cathérine Bodet. “Hij werd voor verhoor meegenomen naar het commissariaat. Uiteindelijk keerde de rust relatief snel terug.”
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Henri Eerens

  Als het in je eigen hofje gebeurt, is het niet meer zo plezant.

 • patrrik versys

  Het is de hoogste tijd voor een rechtse regering, ik voel me niet meer veilig in dit land en ik ben vast niet de enige

 • Patrick Weyers

  Welke "jongeren". Mijn kinderen zijn jongeren maar die doen zoiets niet.

 • François Vande Wynckel

  Men heeft Francken altijd met alle zonden van de wereld beladen en meestal onterecht. Waar gaan we naartoe als een politieker zomaar bedreigd wordt? Ook zij hebben een gezin. Men men mag zoiets nooit tolereren of het wordt nog erger. Ondanks veel tegenstand heeft hij als staatssecretaris goed werk verricht.

 • Guido Schockaert

  'Jongeren' die dreigen, agressie, wapens en geweld zijn de nieuwe normn en waarden geworden. Wie daar niet aan mee doet is 'abnormaal'.