Jean Dewaerheid werkt drie jaar aan Engelstalige science fiction-roman 'Veritas'

MACHELEN Auteur Jean Dewaerheid (rechts) en kunstenares Ulrike Bolenz (links) stellen het nieuwe boek voor.
Lukas MACHELEN Auteur Jean Dewaerheid (rechts) en kunstenares Ulrike Bolenz (links) stellen het nieuwe boek voor.
De Machelse auteur Jean Dewaerheid heeft zopas zijn Engelstalige science fiction roman Veritas voorgesteld. In totaal werkte hij drie jaar aan het verhaal. Opvallend: zowel op de cover als in het boek staan twee schilderijen van kunstenares Ulrike Bolenz.

In Veritas, de Romeinse vertaling van Dewaerheid, spelen Jean en zijn vrouw de hoofdrol. "In het boek word ik elke dag jonger", vertelt de Machelaar. "Zo sterf ik bijvoorbeeld op 167-jarige leeftijd in het lichaam van een 35-jarige. Voor mijn vrouw zorgt dat uiteraard voor heel wat moeilijkheden."

Der Vitruvianischer Mensch

Op de cover van het boek prijkt een opvallend schilderij van de Belgisch-Duitse kunstenares Ulrike Bolenz. "Het gaat om het werk Der Vitruvianischer Mensch", aldus nog Dewaerheid. "Die persoon stelt mij als personage voor. In het boek komt dan weer het werk 'Godess Athena with Spear' voor."

Gewezen docent Engels

Het boek is volledig in het Engels, wat zelfs voor een gewezen docent Nederlands-Engels niet altijd even evident was. "Ik mag vandaag dan wel nog regelmatig colleges in het Engels geven, er is nog een groot verschil tussen spreken en schrijven. Bij elk woord en elke zin moest ik nagaan of het wel correct was. Uiteindelijk liet ik het boek nalezen door twee Engelstaligen en het aantal fouten viel heel goed mee."


Veritas is vanaf nu te koop via www.bol.com en Amazon. Het telt 200 bladzijden en kost 17,99 euro.


(RDK)