Jassen spoorloos na stevig nieuwjaarsfeestje

Na het stevige nieuwjaarsfeestje in De Kruitfabriek hebben er nog altijd een tiental bezoekers hun jas of sjaal niet terug. Op de Facebookpagina wordt dan ook iedereen die een vreemd kledingstuk is tegengekomen opgeroepen om dit te melden.

Volgens Didier Cortois van De Kruitfabriek gaat het om een samenloop van omstandigheden. "We hadden eigenlijk geen vestiaire voorzien, maar toen bleek dat het zo koud was, zijn we daar toch op teruggekomen. We hebben snel een aantal rekken laten aanrukken, maar waren niet voorbereid op zo'n pak wintervesten." Een twintigtal jassen werd meegenomen door de verkeerde mensen. Sommigen gingen buiten roken en namen dan maar een andere vest mee, omdat ze die van hen niet meteen terugvonden. Zo ontstond een kettingreactie: mensen vonden hun eigen jas niet terug en namen daar maar een andere mee. "Sommige feestvierders vonden de volgende dag hun jas uiteindelijk toch terug in de koffer van hun wagen en ook bij ons hangen er nog een aantal jassen."

Les geleerd

Cortois benadrukt dat er van diefstal geen sprake is. "Dit was een feestje voor 500 personen achter gesloten deuren met security aan de deur. We hebben wel onze les geleerd. Volgend jaar zullen we gewoon geen vestiaire houden of die uitbesteden aan een vzw voor een goed doel." Intussen zijn er dankzij de oproep al een tiental jassen weer bij hun rechtmatige eigenaar beland. Voor wie een gevonden kledingstuk liever anoniem komt terugbrengen: er werd een kledingrekje op het terras aan de achterdeur van de bar geplaatst.

(DBS)