Half jaar zware hinder op Hector Henneaulaan

De Hector Henneaulaan in Zaventem krijgt fiets- en voetpaden. Maandag gaan de werken van start.
Lukas De Hector Henneaulaan in Zaventem krijgt fiets- en voetpaden. Maandag gaan de werken van start.
Op de Hector Henneaulaan tussen het kruispunt met de Belgicastraat en de eerste rotonde in Diegem starten maandag ingrijpende werken. Er worden voet- en fietspaden aangelegd. De werken duren tot midden april. Het verkeer dat uit de bedrijvenzone Keiberg komt, mag tot midden december niet richting de Brusselse ring rijden.

In de eerste fase, die komende maandag start, wordt het kruispunt van de Henneaulaan met de Belgicastraat en de Excelsiorlaan aangepakt. Aan het kruispunt zullen enkele wijzigingen gebeuren. Zo verdwijnt een afslagstrook en wordt de inplanting van de verkeerslichten wat aangepast. Tijdens deze fase is er enkel eenrichtingsverkeer richting Diegem mogelijk. Alle werknemers van bedrijven die in bedrijvenzone Keiberg actief zijn, zullen via Diegem en de A201 moeten rijden. Dat zal tot net voor de kerstvakantie het geval zijn.

Asfalteringswerken

"Nadien mag het verkeer dat uit de Belgicastraat en de Excelsiorlaan komt opnieuw richting de Brusselse ring rijden", zegt Zaventems schepen van Openbare Werken Luk Vander Elst (N-VA). "Wie uit de richting van Diegem komt zal evenwel niet in de richting van Zaventem mogen rijden. Na Kerstmis wordt er immers nog gewerkt tussen het kruispunt van de Henneaulaan met de Belgicastraat en de Excelsiorlaan, en de rotonde in Diegem. In die zone worden nieuwe kantstroken, boordstenen, betonnen fietspaden en voetpaden aangelegd. In de paasvakantie komt er tot slot een nieuwe laag asfalt, want de huidige asfaltlaag is versleten. Momenteel wordt nog bekeken of deze asfalteringswerken 's nachts of tijdens het weekend kunnen uitgevoerd worden om zo de overlast tot een absoluut minimum te kunnen beperken."

Tot midden april

Als alles volgens plan verloopt, dan eindigen de werken midden april. (RDK)