Gemeente voortaan ‘Hartveilig’

De gemeente is voortaan 'Hartveilig' dankzij de aanwezigheid van vier AED-toestellen.
Lukas De gemeente is voortaan 'Hartveilig' dankzij de aanwezigheid van vier AED-toestellen.

De gemeente Machelen mag zich voortaan een ‘Hartveilige gemeente’ noemen. De titel werd zopas overhandigd door het Rode Kruis omdat er in totaal vier AED-toestellen op het Machelse grondgebied geplaatst werden. Bovendien werden de inwoners en meer dan tien procent van de personeelsleden gesensibiliseerd om deel te nemen aan de cursus ‘reanimatie en defibrillatie’ van het Rode Kruis.

In Machelen hangen de AED-toestellen aan sporthal Bosveld, het gemeentehuis, GC ’t Kwadrant en de site Bosveld. In België krijgen elke dag ongeveer dertig mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Een Automatische Externe Defibrillator (AED) in de buurt én mensen met kennis van reanimatietechnieken, verhogen de overlevingskansen aanzienlijk. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.