Duo baat cannabisplantage uit: werkstraf van 150 uur

thinkstock
Twee mannen van 38 en 39 zijn veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur voor het exploiteren van een cannabisplantage in Machelen. 

De twee Antwerpenaren zetten in het voorjaar van 2016 een cannabisplantage op in een pand in Machelen. Na een tijdje kreeg de politie informatie dat er cannabis werd geteeld in het pand en is er een onderzoek opgestart. Op 11 oktober viel de politie binnen, en de gekregen informatie bleek te kloppen want in het pand troffen ze 356 cannabisplanten aan en 779 gram gedroogde marihuana. Eén man was aanwezig in het huis. Hij werd meteen opgepakt. Voor de zekerheid bleef een ploeg het huis nog observeren. Met succes, want even later kwam een tweede man aan. Ook hij werd opgepakt, al ging dat niet zonder slag of stoor.

Het parket had vorige maand 2 jaar cel gevorderd, tot grote onvrede van de verdediging.  “Dit is niet meer ernstig. Drie jaar na de feiten een effectieve celstraf van 2 jaar vorderen kan echt niet. Hier staan dan nog enkel de twee knechten terecht. Geen opdrachtgevers of financierders. Bovendien hebben zij geen cent gezien van wat hen beloofd werd”, klonk het. De rechter hield hier rekening mee en besloot dat een werkstraf voldoende was.