Brandweer moet over kartingcircuit om container met brandende batterijen te blussen

De brandweer moest over het outdoor kartingcircuit van de First Kart Inn rijden om de brandende container bij het aanpalende recycleerbedrijf te blussen.
rv De brandweer moest over het outdoor kartingcircuit van de First Kart Inn rijden om de brandende container bij het aanpalende recycleerbedrijf te blussen.
Bij het Brusselse recycleerbedrijf Brussels Metal Recycling langs de Budasteenweg op de grens van Haren met Machelen is vrijdagochtend omstreeks 7 uur brand uitgebroken. Om de brand te kunnen blussen, moesten de brandweerwagens over het circuit van de naastgelegen First Kart Inn rijden. Er vielen geen gewonden en er kwamen geen giftige stoffen vrij.

De Brusselse brandweer werd vrijdagochtend om 7 uur opgeroepen voor een hevige rookontwikkeling naast de First Kart Inn in Machelen. Ook de brandweermannen van de Vilvoordse kazerne werden opgeroepen om bijstand te verlenen. Al snel bleek dat het vuur bij het naastgelegen Brusselse metaalrecycleerbedrijf BR Met woedde. “Het ging om een container die geladen was met batterijen”, vertelt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. “Vermoedelijk waren die batterijen al een hele nacht aan het smeulen. De brand zorgde wel voor heel wat rook, maar uiteindelijk bleef de schade beperkt tot de container. Er vielen geen gewonden. Voorts kwamen er ook geen schadelijke stoffen vrij.”

Opvallend: om de brand te kunnen blussen, moesten de brandweerwagens zich op het outdoor kartingcircuit van de First Kart Inn parkeren.