Actiecomité dient 127 bezwaarschriften in tegen 31 woongelegenheden Beaulieuwijk

De bewoners van de Beaulieuwijk vinden dat het project met de 30 flats en de woning niet past in de residentiële wijk.
Lukas De bewoners van de Beaulieuwijk vinden dat het project met de 30 flats en de woning niet past in de residentiële wijk.
Het actiecomité dat zich kant tegen de komst van dertig flats en een eengezinswoning in de Machelse Beaulieuwijk heeft 127 bezwaren met in totaal 203 handtekeningen ingediend. Daarnaast werden ook nog een online en een papieren petitie overhandigd. De gemeente zal zich binnenkort moeten buigen over de vergunningsaanvraag van projectontwikkelaar Evillas.

Het was al de tweede keer dat Evillas een vergunning aanvroeg. De eerste keer werd de aanvraag geweigerd door de gemeente en de provincie, onder meer omdat de mobiliteitsgevolgen onvoldoende onderzocht werden. De projectontwikkelaar paste de plannen aan en diende begin dit jaar een nieuwe vergunningsaanvraag in.

Maar net als vorig jaar zorgen de plannen voor beroering in de wijk. De bewoners vrezen immers dat het project een grote impact op de leefbaarheid in de omgeving zal hebben. Het actiecomité trok opnieuw van deur tot deur en verzamelde in totaal 127 bezwaarschriften, die door 203 bewoners gesteund werden. Daarnaast werden ook nog 150 handtekeningen voor een online petitie en 176 voor een papieren petitie verzameld. “Meer en meer mensen in onze gemeente zijn de bouwwoede van de bouwpromotoren beu en vinden dat dit moet stoppen”, zegt Wim Boulanger van het actiecomité. “We hopen daarom ook dat dit groot aantal handtekeningen samen met onze bezwaarschriften het college kan overtuigen om dit project te weigeren.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.