960 handtekeningen om zaal Nova te redden

Het actiecomité Red Nova heeft 906 handtekeningen verzameld voor het behoud van feestzaal Nova in de Kerklaan. De eigenaars zouden plannen hebben om de zaal af te breken en er appartementen op te zetten.

Het actiecomité Red Nova bestaat uit verantwoordelijken van verenigingen die hun lokaal in zaal Nova hebben. Het gaat om Femma, KWB, Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia, Vrienden van Lourdes, Okra, Samana, Welzijnszorg en Xenia. Maar ook de vzw Nova, de uitbater van het complex, zit mee achter de petitie. Maar liefst 906 mensen zetten er hun handtekening onder. De helft daarvan woont in Machelen, terwijl het merendeel van die andere helft afkomstig is uit de gemeente of regelmatig activiteiten in zaal Nova bijwoont. De ondertekenaars hebben veel verschillende argumenten om de feestzaal te behouden. Zo willen ze onder meer niet dat een stukje geschiedenis van Machelen verdwijnt, vinden ze dat de concertzaal unieke kwaliteiten heeft of willen ze een verdere verstedelijking tegengaan.

Plannen gaan door

Volgens de initiatiefnemers van de petitie hebben de verzuchtingen van de verenigingen en de uitbaters van het complex de eigenaars niet tot andere inzichten geleid en zetten ze hun plannen om het Nova-complex te slopen voort. De leden van het actiecomité zeggen ook geen informatie over de plannen te hebben gekregen, terwijl hen dat wel beloofd werd. De eigenaars lieten eerder al weten dat nog verschillende pistes bekeken worden en dat er nog plaats zal zijn voor een parochiezaal en vergaderruimten.


In het Nova-complex vinden jaarlijks zowat 400 evenementen plaats. (RDK)