Zwart Goud: véél regen, maar nog meer gezelligheid

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Regenjassen en paraplu’s op het Zwart Goudfestival bij Connecterra. Ondanks het druilerige weer, is de opkomst naar behoren en de sfeer meer dan gezellig. Wij gingen langs.
Zwart Goud
Marco Mariotti Zwart Goud

De vrijwilligers werkten zich afgelopen week nochtans in het zweet bij 40 graden, maar niemand die toen durfde denken aan pijpenstelen. Ook de Antwerpse rapper Dvtch Norris niet die de Mijnschacht zo goed als helemaal vol kreeg. 

Norris vroeg de mannen in het publiek of ze soms onzeker zijn. Eerder dit jaar bracht de jonge rapper zelf naar buiten dat hij als kind in het buitengewoon lager onderwijs zijt. Iets waar hij zich altijd voor schaamde. “Ik wilde gewoon normaal zijn", verklaarde hij eerder.  De Antwerpse rapper kreeg de sfeer er helemaal in en kreeg het publiek meer dan normaal aan het bouncen. Kell Assouf zorgde eerder al voor vibes uit het Midden-Oosten.

Zwart Goud
Marco Mariotti Zwart Goud

Ila gaf het beste van zichzelf in het Kompelbos, begeleid door twee heren op gitaar en drums. Haar stem huilde mee met het vallen van de regendruppels. Melancholie op Connecterra voelbaar top op het hoogste topje van de mijnterril. 

Afsluiten gebeurde door Aso Asin en DJ Lefto. Die laatste had nog een dankwoordje voor de organisatie. “Bedankt om voor originaliteit te gaan en niet steeds dezelfde artiesten te boeken.”

In totaal kwamen meer dan 850 festivalgangers over de vloer. De vrijwilligers spreken over een geslaagde editie.

Marco Mariotti
Dvtch Norris aan het werk.
Marco Mariotti Dvtch Norris aan het werk.
Dvtch Norris aan het werk.
Marco Mariotti Dvtch Norris aan het werk.
Marco Mariotti
Veel volk voor Dvtch Norris.
Marco Mariotti Veel volk voor Dvtch Norris.
Marco Mariotti
Marco MariottiReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.