Werkstraf voor twintiger die vecht voor gestolen scooter van vriend

M. (22) uit Maasmechelen is veroordeeld tot een werkstraf van 46 uur omdat hij een 18-jarige jongen uit Maaseik op 20 juli 2016 klappen gaf. “Het kan niet dat mijn zoon in elkaar gerammeld wordt op weg van school,” getuigde de vader van het slachtoffer.
M. betuigde zijn spijt voor de strafrechtbank in Tongeren
Mine Dalemans M. betuigde zijn spijt voor de strafrechtbank in Tongeren

Volgens de openbare aanklager kreeg slachtoffer G.(18) vuistslagen tegen het hoofd. De agressie draaide rond een discussie over de gestolen scooter van een vriend. Het slachtoffer vroeg 38 euro voor zijn beschadigde trui. “Het gaat ons niet om het geld,” verduidelijkte de vader van G., die minderjarig was op het ogenblik van de feiten. “Maar dit is ook niet het enige geval van agressie na school jammer genoeg. De school trekt er zich ook niets van aan.” Als M. de werkstraf niet uitvoert binnen de 12 maanden, volgt een celstraf van een maand. De schadevergoeding van de beschadigde trui moet M. niet betalen omdat die schade niet bewezen werd. “Ik heb er spijt van,” getuigde M. zelf voor de strafrechter. “Ik wil niet meer dat dit in de toekomst nog gebeurt.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.