Werkstraf voor twintiger die nachtwinkeluitbater met hamer bedreigt

Pixabay

J. (22) uit Maasmechelen is veroordeeld tot een werkstraf van zeventig uur omdat hij op 10 september 2017 de uitbater van een nachtwinkel op de Jozef Smeetslaan in Maasmechelen bedreigd had met een hamer. Hij was boos omdat de uitbater hem met een kompaan had herkend op de camerabeelden als dader een woningdiefstal in de buurt.

“Ja, ik was kwaad op hem”, gaf de twintiger toe. “Dat was ik niet op die beelden en die uitbater had mij eerst bedreigd met een zwaard. Ik ben dan weggegaan en teruggekomen met die hamer.” 

Op de vraag van de rechter of hij de man ook bedreigd had ‘dat hij hem kapot zou maken’ antwoordde J. dat hij nogal opgejaagd was omdat hij zijn werk net verloren had. Samen met zijn vriend R. (22), die destijds samenwoonde met J. naast de nachtwinkel, werd de twintiger veroordeeld voor de woningdiefstal bij de buur. Daar maakten de twee een TV-toestel en een Xbox buit. R. pleegde nog een andere diefstal in Maasmechelen. Hij moet een werkstraf van 140 uur uitvoeren. De hamer werd verbeurd verklaard.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.