Werknemers JLG Maasmechelen uiten verontwaardiging

De werknemers van JLG tonen in grote getale hun ongenoegen.
Foto Bart Borgerhoff De werknemers van JLG tonen in grote getale hun ongenoegen.
Zo'n 150 werknemers van JLG Maasmechelen kwamen gisterennamiddag buiten om hun verontwaardiging te tonen. Eerder die dag bleek uit een gesprek binnen de ondernemingsraad immers dat het bedrijf eraan denkt om interims aan te nemen.

Opvallend, want vorige week werd de sluiting van JLG Maasmechelen en het ontslag van meer dan 200 werknemers aangekondigd. "De werknemers worden niet menselijk behandeld", stelt Bob Van Laecke, vakbondssecretaris van ACV.

Spandoek

Een spandoek met de boodschap 'O zo laf, wij zijn bedrogen!!!' aan de ingang van het bedrijf, toont het ongenoegen van de werknemers. "Een woordspeling gericht aan de Europese personeelschef die de voornaam Olaf heeft. De directie vond dit te persoonlijk, waardoor het overleg meteen slecht begon. Op de vergadering konden we onze vragen stellen in verband met de tewerkstelling in Maasmechelen. Daar kregen we nog geen antwoord op. Op de vergadering bleek echter ook dat de output met zo'n 30% is gedaald. Daarom vroegen ze of het mogelijk was om interims aan te stellen. Dat is te gek voor woorden. Eerst kondigen ze het ontslag van honderden mensen aan en nu willen ze interims aantrekken", stelt Van Laecke.


Daarop kwamen heel wat werknemers naar buiten, maar van een staking is geen sprake. "Vandaag zitten we met de vakbond samen om verder een plan uit te werken en volgende week donderdag zitten we opnieuw samen met de directie", aldus nog Van Laecke. (BVDH)