Vos en moedige kat zitten ‘rustig’ bij elkaar in tuin

Vosje en kat kunnen het met elkaar vinden.
MMM Vosje en kat kunnen het met elkaar vinden.
Geen alledaags beeld: een vos en een zwerfkat die ‘rustig’ bij elkaar zitten in een achtertuin. Pauly Ramaekers uit Maasmechelen kon het tafereel op beeld vastleggen. “Minuten lang zaten ze daar bij elkaar, heel rustig", vertelt ze.

De hond des huizes aan de Boudewijnlaan blafte de laatste tijd vaker aan het achterpoortje. De reden werd vrijdag plots heel duidelijk. De ‘onrustzaaier’ bleek een jonge vos die rustig vanuit het aangrenzende bos kwam gewandeld.

Het diertje zette zich fijn neer vlak bij de achtertuin van Pauly. Maar het vosje was niet alleen en kreeg gezelschap van een zwerfkat uit de buurt die er even ‘kalm’ bij zat. “De twee zaten er stil naar elkaar te kijken, maar leken niet echt last te hebben van mekaars aanwezigheid", zegt Pauly Ramaekers. “Hoewel het toch leek dat de kat niet heel tevreden was.”

Jong vosje en kat kunnen het goed met elkaar vinden.
MMM Jong vosje en kat kunnen het goed met elkaar vinden.

“Ik kon zelfs op mijn gemak binnen de gsm gaan halen, en rustig heel wat foto’s maken. Zo zaten ze daar stilletjes. De kat ken ik, die zwerft hier vaker rond. Maar dat hij sinds kort gezelschap heeft, is nieuw." 

Het gezin vindt het vooral mooi om er naar te kijken. “Maar wij hebben dan ook geen kippen. Ik kan begrijpen dat wie er wél heeft, hier heel anders naar kijkt.” 

Zo zaten ze minuten lang bij elkaar.
MMM Zo zaten ze minuten lang bij elkaar.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hugo BAVRE

    Vredelievende beelden!