Voortvluchtige moordenaar Lei Beaumont (71) in Spanje gevat

Assisenveroordeelde Lei Beaumont. Foto rechts: slachtoffer Josée Widdershoven.
rv Assisenveroordeelde Lei Beaumont. Foto rechts: slachtoffer Josée Widdershoven.
Het FAST-team van de federale politie heeft vanmorgen in het Spaanse Calpe de 71-jarige voortvluchtige assisenveroordeelde Lei Beaumont kunnen arresteren.

De zeventiger was op 6 mei door het Tongerse hof van assisen bij verstek veroordeeld tot een levenslange celstraf voor de moord op zijn ex-vrouw Josée Widdershoven (64) in Vucht (Maasmechelen). Hij schoot haar op 13 december 2009 dood in haar wagen in de garagebox achter haar huis in de Brugstraat. De man werd bij verstek veroordeeld en was al twee jaar op de loop.

 Beaumont schoot zijn ex-vrouw tien jaar geleden dood omdat hij niet kon verkroppen dat bij de echtscheiding de gemeenschappelijke goederen in gelijke delen zouden worden verdeeld. De voormalige kleuterjuf werd met 5 dodelijke kogels vermoord.

De jury oordeelde ook dat dit met voorbedachten rade is gebeurd. De advocaten van de burgerlijke partij spraken zelfs over een voorbereide executie.

Wandeling
Iets voor het middaguur werd Beaumont in het Spaanse Calpe gevat tijdens een wandeling. De man stond sinds zijn veroordeling geseind en kwam op de Most Wanted-lijst terecht, een meest gezochte criminelen in België.

Straf
Lei Beaumont moet nu onmiddellijk naar de cel en zal binnenkort worden uitgeleverd aan ons land. Hij kan wel nog verzet aantekenen tegen de strafmaat of het hele proces. Dan moet het volledige proces over worden gedaan.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Cecarine De Smet

  Dikke proficiat aan Fast Team!

 • krista notelaars

  De persoon eerst opsporen en dan opsluiten daarna volgt het proces in deze volgorde moet het gebeuren, gelijk het nu gegaan is gooit men geld weg door onkunde, justitie niet bekwaam.

 • nivarlet jacques

  Schuldig en nog verzet of beroep aantekenen. Dit is België.

 • Jef Pauwels

  Waarom proces overdoen? Wat zegt het spreekwoord? De afwezigen hebben ongelijk. Bij deze...

 • Ingrid Charlier

  Wanneer je weet wanneer je proces is en je niet komt opdagen en dan uiteindelijk bij verstek wordt veroordeeld zou je geen recht meer mogen hebben om verzet aan te tekenen en geldt het eerste arrest. Het wordt tijd dat de “nieuwe regering” eens eindelijk deze absurde wetten aanpakt en veranderd.