Voortvluchtige moordenaar Lei Beaumont (71) in Spanje gevat

Assisenveroordeelde Lei Beaumont. Foto rechts: slachtoffer Josée Widdershoven.
rv Assisenveroordeelde Lei Beaumont. Foto rechts: slachtoffer Josée Widdershoven.
Het FAST-team van de federale politie heeft vanmorgen in het Spaanse Calpe de 71-jarige voortvluchtige assisenveroordeelde Lei Beaumont kunnen arresteren.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

De zeventiger was op 6 mei door het Tongerse hof van assisen bij verstek veroordeeld tot een levenslange celstraf voor de moord op zijn ex-vrouw Josée Widdershoven (64) in Vucht (Maasmechelen). Hij schoot haar op 13 december 2009 dood in haar wagen in de garagebox achter haar huis in de Brugstraat. De man werd bij verstek veroordeeld en was al twee jaar op de loop.

 Beaumont schoot zijn ex-vrouw tien jaar geleden dood omdat hij niet kon verkroppen dat bij de echtscheiding de gemeenschappelijke goederen in gelijke delen zouden worden verdeeld. De voormalige kleuterjuf werd met 5 dodelijke kogels vermoord.

De jury oordeelde ook dat dit met voorbedachten rade is gebeurd. De advocaten van de burgerlijke partij spraken zelfs over een voorbereide executie.

Wandeling
Iets voor het middaguur werd Beaumont in het Spaanse Calpe gevat tijdens een wandeling. De man stond sinds zijn veroordeling geseind en kwam op de Most Wanted-lijst terecht, een meest gezochte criminelen in België.

Straf
Lei Beaumont moet nu onmiddellijk naar de cel en zal binnenkort worden uitgeleverd aan ons land. Hij kan wel nog verzet aantekenen tegen de strafmaat of het hele proces. Dan moet het volledige proces over worden gedaan.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.