Twaalfde ‘Platten Aovend’ in zaal Jagersborg

De organisatie Veldeke Maasland.
Matty Maes De organisatie Veldeke Maasland.
Veldeke Maasland organiseert deze maand de twaalfde ‘platten aovend’, een avond waar het Maaslandse dialect centraal staat. Het programma bestaat uit liedjes, toneeltjes en de ‘Kroene Krane Kwis’.  

Het is Gilbert Opsteyn die weer heel wat bekende sprekers, zangers en acteurs  uitnodigt op de podium van zaal Jagersborg. Artiesten zijn de Uikhovense troubadour Fernand Stevens, de muzikanten en zangers van Zeiver in pekskes en Frieda Jaeken. 

Ludiek

De aanwezigen krijgen de kans om deel te nemen aan de Kroene Krane Kwis waarbij Paul Steegen ludieke Maaslandse dialectwoorden voorleest waarna je de Nederlandse versie op een formulier mag aankruisen. “Een deskundige damesjury beoordeelt dan de antwoorden en bekroont de besten onder de deelnemers”, klinkt het bij de organisatie. De dialectavond gaat door op maandag 26 november om 19.30 uur in zaal Jagersborg. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.