Tot levenslang veroordeelde Lei Beaumont (71) krijgt nieuw assisenproces, wellicht in oktober

Lei Beaumont is veroordeeld voor de moord zijn ex-vrouw Josée Widdershoven, maar ontkende steeds alles.
rv Lei Beaumont is veroordeeld voor de moord zijn ex-vrouw Josée Widdershoven, maar ontkende steeds alles.
Het assisenproces van Lei Beaumont (71) wordt overgedaan, wellicht in oktober. Het verzet dat hij had aangetekend tegen zijn veroordeling bij verstek door het Tongerse hof van assisen, is ontvankelijk verklaard. 

Lei Beaumont werd op 6 mei bij verstek veroordeeld tot levenslange opsluiting voor de moord op zijn ex-vrouw Josée Widdershoven (64) in Vucht bij Maasmechelen. Drie weken later werd hij door het Fugitive Active Search Team (FAST) van de federale politie gearresteerd in het Spaanse Calpe. Beaumont tekende verzet aan. De kamer van inbeschuldigingstelling heeft dat vrijdag ontvankelijk verklaard, waardoor hij een nieuw proces krijgt.

Josée Widdershoven werd op 13 december 2009 dood teruggevonden in haar wagen in de garagebox achter haar huis in de Brugstraat in Vucht. Ze had vijf schotwonden van een .22 longrifle in haar hoofd en bovenlichaam. Voor de twee dochters stond het meteen vast dat hun vader achter de moord zat. De man heeft zijn betrokkenheid altijd ontkend en doet dat ook nu nog steeds.

“Hij is destijds naar Spanje gevlucht uit paniek”, klinkt het bij zijn advocaat. “Hij viel toen net zonder advocaten en dacht dat hij geen kans zou maken op verdediging.”

De advocaat van de burgerlijke partij - zijn twee eigen dochters - noemt het een zoveelste kaakslag.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Alan Janssen

    Ongelooflijk. Typisch de rechtspraak van tegenwoordig waar geen recht is maar alles krom. Waar daders meer rechten hebben dan slachtoffers, waar verkwisting boven aan staat. Hij heeft een kans gehad en besluit zelf de kans niet te grijpen om aanwezig te zijn... dan moet hij ook de straf aanvaarden. En bang..... wat een onzin!