Toerist houdt het bij Village

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN MAASMECHELEN

De Pauwengraaf was ooit dé winkelstraat bij uitstek.
TONY VAN GALEN De Pauwengraaf was ooit dé winkelstraat bij uitstek.
De Pauwengraaf was ooit dé winkelstraat bij uitstek. Vandaag krijgt vooral shoppingcenter M2 alle aandacht en de toerist houdt het bij Maasmechelen Village. Wat redt de Pauwengraaf?

Voor sp.a Maasmechelen is de oplossing duidelijk: de Pauwengraaf moet terug een uniek karakter krijgen, een reden om naast M2 en Village het bezoeken waard te zijn. "De gemeente moet de kaart van de horeca trekken en van de Pauwengraaf de ‘Rue de Bouchers’ van Maasmechelen maken", vindt lijsttrekker Daan Deckers (sp.a). "Een actief beleid voeren om meer horeca op de Pauwengraaf te krijgen, gekoppeld aan een totale vernieuwing. Waarom niet met een gedeeltelijk verkeersvrij kader met openbare terrassen?"

Heraanleg

Als het van Raf Terwingen (CD&V) afhangt wordt de Pauwengraaf heraangelegd. "Het eerste stuk van de Pauwengraaf wordt gesplitst. In het midden van dit stuk tussen Koninginnelaan en de Oude Baan creëren we het grootste en mooiste plein van Maasmechelen, met eronder een parkeergarage. Dat plan gaat investeerders aantrekken." Open Vld deelt die mening en ziet het nut van een plein in combinatie met parkeermogelijkheden. "Belasting op leegstand vermijden we door pop-up stores toe te staan en winkelvitrines te verhuren aan ondernemers", zegt Herbert Coox (Open Vld). Ook AdemM vindt pop-up-shops een goed idee, maar zij willen een centrummanager mee inschakelen. "Een starters- of vestigingspremie kan ook bijdragen tot een herleving van de handelsstraat", vindt Jos Lambrichts (AdemM).

Gratis parkeren

Een wondermiddel om de Pauwengraaf te doen herleven is er volgens N-VA niet. "De Pauwengraaf is het slachtoffer geworden van de bouwwoede op andere plaatsen en je kan dat moeilijk terugdraaien", zegt Erik Ver Berne. "Horeca, en ook de betere detailhandel moeten maximaal gesteund worden. We zien dat horecauitbaters die hun nek uitsteken toch succes oogsten." Simon Heijens (PVDA) wil betalend parkeren afschaffen. "Oneerlijke concurrentie, want aan de M2 parkeer je gratis." (MMM)
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Pino Imbornone

    Als de huurprijzen de pan uitswingen dan weet iedere ondernemer dat dit op zelfmoord lijkt

  • Stany C. Stevens

    Tis RAF Terwingen zijn beleid wat mijn straat heeft kapot gemaakt. Net om andere plaatsen mee populair te krijgen. En die plannen van hem...20 jaar oud!!! Verkiezingspraat ten top!