Straatkunstenfestival Del Mundo betovert de Pauwengraaf

De  Argentijnse danser en trapezist Adriano Cangemi.
Borgerhoff De Argentijnse danser en trapezist Adriano Cangemi.
Dit weekend vond voor de achttiende keer het straatkunstenfestival ‘Del Mundo’ plaats in Maasmechelen. Twee middagen konden bezoekers op de Pauwengraaf, in Shopping Center M2 en Maasmechelen Village genieten van gratis straattheater met 25 artiesten en een hele rist acts uit binnen- en buitenland.

Vooral de  Argentijnse danser en trapezist Adriano Cangemi deed de bezoeker een aantal keer ademloos toekijken. “Het is een stevige en vooral mooie traditie: het laatste weekend van juni luidt Maasmechelen de zomer in met het Straatkunstenfestival Del Mundo”, glundert schepen Herbert Coox. “Del Mundo staat voor een hele rits theateracts uit binnen- en buitenland op de Pauwengraaf, in Shopping Center M2 en in Maasmechelen Village. Del Mundo is ook al jaren een vast ingrediënt in het recept van de braderie. Cultuur en kunst in onze straten, onder een stralende zon!”

Humor

Humor was de rode draad tijdens de meeste voorstellingen. Knap was ook dat het programma zo werd samengesteld dat iedereen van jong tot oud van de acts kon genieten. Met artiesten uit onder meer Canada, Argentinië, Zuid-Korea, Australië en Japan bracht Del Mundo de bezoeker de wereld rond.

Borgerhoff
BorgerhoffReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.