Sp.a wil vragenuurtje voor burgers in gemeenteraad

Daan Deckers.
Foto sp.a Daan Deckers.
De Maasmechelaren de kans geven om na elke gemeenteraad rechtstreeks vragen te stellen aan het schepencollege. Dat idee wil sp.a dinsdag 29 januari op de gemeenteraad voorstellen.

“Als ons voorstel wordt goedgekeurd, zullen alle inwoners van Maasmechelen de mogelijkheid hebben om hun vragen te stellen gedurende één uur na elke zitting van de gemeenteraad”, zegt fractieleider Daan Deckers. 

Op voorhand indienen

“De vragen moeten wel betrekking hebben op de bevoegdheden van het gemeentebestuur én minstens 14 dagen vóór de gemeenteraad schriftelijk ingediend worden. Na de behandeling van die schriftelijke vragen, kunnen aanwezigen vragen stellen over de onderwerpen die in de voorbije zitting werden behandeld.”

“Aangezien meer burgerparticipatie en inspraak hoog op de agenda staan van de huidige meerderheid, rekenen we erop dat dit voorstel gesteund wordt door CD&V en Open Vld”, besluit Deckers. Dinsdag krijgt de sp.a antwoord op zijn voorstel.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.