Serieverkrachter ‘Raf’ (38) voor het eerst voor de rechtbank: wolf in schapenvacht en koning van de datingsites

Deze foto werd onder meer verspreid in Faroek op VTM.
VTM Deze foto werd onder meer verspreid in Faroek op VTM.
Het proces met beklaagde F.K. (38) uit Malle wordt vrijdag ingeleid. De man staat beter bekend als serieverkrachter ‘Raf’, een naam die hij veelvoudig gebruikte om via datingsites in contact te komen met vrouwen over het hele land. Op zo’n date verdoofde hij zijn slachtoffers om hen vervolgens te verkrachten en beroven. Er is sprake van vijftien burgerlijke partijen.

In september 2016 diende een 44-jarige vrouw een klacht in bij politie Limburg Regio Hoofdstad. Ze vertelde dat ze had afgesproken met een man op de carpoolparking van Halen. Tijdens de date had hij verdovende middelen in haar drankje gedaan. De politie voerde een telefonieonderzoek uit en arresteerde de man. Meteen werd hij aan drie andere zedenfeiten gelinkt en na een uitzending van FAROEK meldden nog veel meer slachtoffers zich.

Verzonnen identiteit 

De uitgeweken Maasmechelenaar werd in de cel opgesloten op verdenking van verschillende verkrachtingen, aanrandingen, oplichting, diefstallen en misbruik van vertrouwen. Snel werd duidelijk dat hij gebruik maakte van datingsites als Twoo en Badoo. Onder de naam Raf (of een variant als Rafke, Raffaelo of Raphael) contacteerde hij de vrouwen. Hij creëerde een totaal verzonnen identiteit met een foto van een wielrenner met zonnebril, een job als technieker en een witte Ford Focus als wagen. Het waren allemaal leugens.

Tijdens de afspraakjes, doorgaans bij de dames thuis of op openbare parkings, bood de man de dames een drankje met verdovingsmiddelen aan. Zo vielen de vrouwen in een diepe slaap en op die manier was het een koud kunstje voor de man om de slachtoffers te bestelen. Geregeld werden ze ook verkracht. Jarenlang kon de man ongestoord te werk gaan. Hij zou in 2012 begonnen zijn. Mogelijk vonden vrouwen het te beschamend om klacht in te dienen.

Contact met 230 vrouwen

Toen de zaak ruim twee jaar geleden bekend raakte, bleek de man een onrespectvolle houding ten aanzien van de slachtoffers te hanteren. Hij had volgens de onderzoekers een schijnbaar normaal leven, maar was een wolf in schapenvacht. De bekentenissen verliepen moeizaam, zo zou hij de verkrachting betwisten. Uit gsm-onderzoek bleek dat hij contact had met meer dan 230 vrouwen, mogelijk maakte hij dus nog veel meer slachtoffers.

In de rechtbank zal vrijdag wellicht nog niet de hele zaak behandeld worden. Wel zal duidelijk worden wanneer de man uitleg zal moeten verschaffen bij zijn daden.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ANN LIMBOS

    Heeeel lang opsluiten, en zijn foefkes niet geloven.

  • Ronny Thijssen

    Waarom mogen we zijn gezicht niet zien? Hoe is dat nu mogelijk. Blijven we nu achterlijk. In de VS zie je deze man en zelfs met naam en toenaam. Idioot België.