Politie gaat man (42) dinsdag nog kalmeren, donderdag doodt hij zijn vriendin (61)

Mia was sinds dit jaar met pensioen.
RV Mia was sinds dit jaar met pensioen.
Mia Tielens (61) is donderdagochtend levensloos aangetroffen in haar huis in de Zandstraat. Ze werd met geweld om het leven gebracht, volgens de speurders door haar vriend P.H. Het was haar ex-man die de politie belde omdat hij haar niet aan de lijn kreeg. Opvallend: twee dagen eerder belden buren de politie omdat P.H. agressief en verward bleek.  

Het was rond 9 uur donderdagochtend dat de politie een bezorgde telefoon kreeg van de ex-man van Mia Tielens. Ze nam haar telefoon maar niet op en bleek onbereikbaar. Haar ex-man ging richting de Zandstraat en stootte op haar veel jongere vriend vriend P.H. die zeer verward overkwam. Mia lag binnen, en bleek met geweld om het leven gebracht. De politie en hulpdiensten snelden ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat.

De 42-jarige P.H. - afkomstig uit Nederlands Limburg - werd ter plaatse in zijn ondergoed opgepakt en overgebracht naar het politiekantoor. De Zandstraat werd in beide richtingen afgezet. 

Mia was zo'n lieve vrouw. Het was een vreemde kerel. Hij kon soms fel uit de hoek komen, maar Mia was blijkbaar gelukkig

Goede vriend

Buren en kennissen reageren vol ongeloof. “Mia was zo'n lieve vrouw", klinkt het bij een goede vriend. “We gingen er alle weken eitjes halen die zij van haar moeder kreeg in Opoeteren. Zelf heb ik nooit echt begrepen dat zij een koppel vormde met hem. Het was een vreemde kerel. Hij kon soms fel uit de hoek komen, maar Mia was blijkbaar gelukkig. Met haar had ik goed contact, met hem minder. Ze hield haar relatie en contact met de familie en vrienden ook meer gescheiden." 

De speurders aan het huis waar het drama zich voltrok.
Joel Hoylaerts / Photo News De speurders aan het huis waar het drama zich voltrok.

Het koppel is in de Zandstraat niet echt gekend, maar was wel actief in dansschool Balando in Rekem. Daar reageren ze geschokt. “Drie weken geleden zagen we ze nog samen op het slotfeest", klinkt het. “Ze waren hier sinds vijf jaar actief, en ik kan géén kwaad woord zeggen over hem. Ze hadden hier altijd plezier, er leek geen vuiltje aan de lucht. Natuurlijk ken ik hun privéleven niet.”

Eerder al politie

Bij de buren horen we een ander verhaal. P.H. was dinsdagavond verbaal agressief geweest en kwam bijzonder verward over. De aanleiding daarvan is niet duidelijk, maar het was voor de buren beangstigend genoeg om de politie te bellen. Die kwam ter plaatse en slaagde erin de veertiger te kalmeren. Over een mogelijke echtelijke ruzie was op dat moment geen sprake. Toen de rust terugkeerde, is de politie vertrokken. Waarom het woensdagavond of -nacht dan toch misliep, is niet duidelijk.  

Pensioen

Over het motief van P.H. bestaat voorlopig geen duidelijkheid. Hij zit sinds donderdagochtend in een politiecel in Maasmechelen en werd in de namiddag pas verhoord. Mia laat haar zoon, dochter en kleinkinderen na. De vrouw werkte jarenlang in de GB in Eisden en werd enkele jaren geleden overgeplaatst naar een vestiging in Bree. Ze was sinds dit jaar nog maar net met pensioen. “Ze had daar zo naar uitgekeken. Verschrikkelijk dat het niet heeft mogen zijn." 

Joel Hoylaerts / Photo News
Joel Hoylaerts / Photo News
Het huis in de Zandstraat waar het koppel woonde.
Joel Hoylaerts / Photo News Het huis in de Zandstraat waar het koppel woonde.20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ilse Braet

  hoe meer de belg bedrogen wordt door de overheid, hoe meer aggressie en aanvallen zullen zijn want mensen weten soms echt niet meer wat te doen tegen eind van de maand. elk gesprek over geld is er eentje teveel. RIP Mia, je was een prachtdame de uitkeek naar je pensioen.

 • dix van roy

  Sterkte aan nabestaanden.... Rip

 • Rahoul Claes

  Die zot had al lang opgesloten moeten zijn geweest

 • Eric Vaeske

  Als je iedereen moet oppakken en opsluiten wanneer er verbale agressie mee gemoeid is kan je half België in den bak steken. Politiemensen zijn geen relatietherapeuten. Bezint eer ge begint.

 • Ludwig Vanden Boer

  Dit is niemands fout. Hoe dikwijls wordt een politie-tussenkomst misbruikt door 1 van de partijen om hun argumenten te onderbouwen. De politieagenten die ter plaatse komen hebben geen tijdmachine om in het verleden te kijken wie er gelijk heeft en nog minder een glazen bol om te zien wat er gaat gebeuren. Als 1 der partijen zich niet gerust voelt kan die altijd nog weggaan en dan zal er indien nodig voor opvang gezorgd worden. De Belgische wet kan alleen daden bestraffen, geen gedachten.