Overledenen Opgrimbie vereeuwigd op paneel

Initiatief voor wiens concessie niet wordt verlengd

Op het paneel worden alle overledenen vereeuwigd.
Heemkundige kring Oude Grimbiaca. Op het paneel worden alle overledenen vereeuwigd.
Overledenen in Opgrimbie wiens grafconcessie niet wordt verlengd, staan sinds kort vereeuwigd op een herdenkingspaneel. Het initiatief is van heemkundige kring 't Oude Grimbiaca. 

Als familieleden of nabestaanden van overledenen de grafconcessie niet langer wensen te verlengen, worden de graven weggehaald. Het gebeurt veelal bij zeer oude graven waar soms de nabestaanden zelfs niet meer bekend zijn. In andere gevallen is het na dertig of vijftig jaar een bewuste keuze van de familie.

Eisden

Maar wie in Opgrimbie wordt opgegraven zal dan toch vereeuwigd staan op het kerkhof. “Je naam komt dan op het paneel te staan, samen met alle anderen die niet langer op het kerkhof liggen", klinkt het bij de heemkundige kring. De gemeente subsidieerde een klein deel van de onkosten.

Intussen zijn ook andere kerkdorpen te vinden voor het idee. Zo loopt er in Eisden al een petitie om hetzelfde te verkrijgen. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.