Ongeval met catamaran zorgt voor lange file op E314

De aanhangwagen met catamaran kantelde en kwam dwars over de E314 te staan.
Foto Jimmy De Schrijver De aanhangwagen met catamaran kantelde en kwam dwars over de E314 te staan.
Op de E314 in Maasmechelen is zaterdagmiddag een ongeval gebeurd met een aanhangwagen met catamaran. De aanhangwagen met de boot begon te slingeren achter een Engelse wagen en botste tegen de vangrail. De Engelse bestuurder raakte gewond. Het ongeval zorgde voor een file tot in Genk-Oost.

Het ongeval gebeurde rond 12.15 uur in de richting van Nederland. Om een nog onbekende reden verloor de Engelse bestuurder van een Citroën met aanhangwagen met daarop een catamaran de controle over zijn aanhangwagen. Die begon te slippen. De aanhangwagen kantelde en botste tegen de vangrail van de middenberm. Hij kwam dwars over de linker- en rechterrijstrook te staan. De wagen werd door de kracht van de aanhangwagen 180 graden gedraaid en kwam met zijn neus in de richting te staan van waar het voertuig kwam.


De Engelsman liep bij de botsing enkele verwondingen op. De ambulanciers dienden hem ter plekke de eerste zorgen toe en brachten hem nadien naar het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk over. Door het ongeval was enkel de pechstrook richting Nederland een tijdlang vrij. Dat zorgde meteen voor een lange file tot in Genk-Oost met een extra reistijd van zo'n 40 minuten. De wagen en de aanhangwagen met catamaran werden na de vaststellingen van de wegpolitie getakeld. Rond 14 uur was de autosnelweg weer vrij en loste de file zich geleidelijk op. (JDSL)