Nationale Heidedagen zijn schot in de roos

De Heide(be)wonderwandeling nam de kinderen en ouders mee over een uitgestippeld traject van 3 kilometer rondom de zandgroeves en doorheen de heide.
Borgerhoff De Heide(be)wonderwandeling nam de kinderen en ouders mee over een uitgestippeld traject van 3 kilometer rondom de zandgroeves en doorheen de heide.
Tijdens het voorbije weekend organiseerde Maasmechelen de Nationale Heidedagen. Hiermee wil het gemeentebestuur de Mechelse Heide extra in de kijker zetten. Dit stukje heide is immers uniek in België en zelfs in de wereld.

“Hoe schoon op de wereld, de zomerse hei…”, zo vangt Herbert Coox, schepen van Toerisme, zijn betoog al zingend aan om de Nationale Heidedagen in Maasmechelen te promoten. “Elke gemeente heeft elementen die de natuurlijke rijkdom van de streek uitmaken. Voor ons is dat de paarse heide. En dat willen we niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Aan de druk bewandelde toegangspoort van het Nationaal Park, de Mechelse Heide, kun je er optimaal van genieten. We hebben een warme zomer gehad, maar de meer dan 570 hectare heide staat er – ondanks alles - zeer kleurrijk bij dit jaar. Dit event zet Maasmechelen dan ook (inter)nationaal op de kaart”, gaat hij verder. “We doen dat met trots en zijn bijzonder verheugd dat ook dit jaar weer heel wat partners zoals Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid, het Nationaal Park Hoge Kempen en Toerisme Limburg dit initiatief van de gemeente Maasmechelen ondersteunen”.

Kunstige heikikker

Eén van de blikvangers is het kunstwerk van Pollie Gregoor en Roosje Chini. “Speciaal voor de Nationale Heidedagen hebben zij een 2D-heikikker ontworpen. Het werk is 120 vierkante meter groot en bevat zowat 5.000 heideplantjes en zal de perfecte plek zijn om een selfie te maken” vervolgt Herbert Coox. “We willen het kunstwerk en de plantjes niet verloren laten gaan na het evenement. Daarom kon iedereen op zondag  een heideplantje komen afhalen om in zijn tuin te planten. Zo geven we ze terug aan de natuur.”

Eén van de opmerkelijke activiteiten is het kunstwerk ‘Heikikker’ van Pollie Gregoor en Roosje Chini. Het werk is 120 vierkante meter groot en bevat zo wat 5.000 heideplantjes.
Borgerhoff Eén van de opmerkelijke activiteiten is het kunstwerk ‘Heikikker’ van Pollie Gregoor en Roosje Chini. Het werk is 120 vierkante meter groot en bevat zo wat 5.000 heideplantjes.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.