Moordverdachte Lei Beaumont overleden in cel na emotionele getuigenis van zijn dochter tijdens assisenproces

Lei Beaumont tijdens het assisenproces.
Mine Daelemans Lei Beaumont tijdens het assisenproces.
Lei Beaumont is vannacht uit het leven gestapt in zijn cel. Dat wordt bevestigd door meerdere officiële bronnen. De man is momenteel hoofdverdachte in het assisenproces in de moord op zijn vrouw.  Vanmorgen zou de vierde dag aanvangen op het assisenproces in Tongeren, maar deze voormiddag werd het proces vroegtijdig afgesloten.

De gepensioneerde kleuterjuf Josée Widdershoven werd op 13 december 2009 in de garage van haar woning aan de Brugstraat in Vucht bij Maasmechelen neergekogeld met vijf dodelijke schoten in haar bovenlichaam en hoofd. Hij kon niet verkroppen dat bij de echtscheiding de gemeenschappelijke goederen in gelijke delen zouden worden verdeeld. Begin mei veroordeelde de volksjury en het hof van assisen in Tongeren Lei Beaumont tot een levenslange celstraf voor die ‘uiterst brutale en laffe executie’. 

“Perfecte moord”

“Het is de perfecte moord geweest”, sprak de advocaat van de jongste dochter van het slachtoffer en van de beschuldigde toen. “Josée had geen schijn van kans. Het was een vijandige executie omdat Josée in zijn weg liep. Klinisch perfect uitgevoerd, geen DNA sporen. Daarna nam hij de hulzen op, ruimde hij de crime scene op en vluchtte hij naar het buitenland. De moord en de opkuis waren perfect.”

Beaumont zelf werd daarna internationaal geseind op de Most Wanted-lijst van voortvluchtige criminelen. Het FAST-team van de federale gerechtelijke politie arresteerde hem op 29 mei in het Spaanse Calpe. 
Beaumont, die altijd zijn onschuld is blijven uitschreeuwen, verklaarde vorige week nog dat hij niet was opgedaagd voor het proces omdat hij “in paniek” en “bezorgd” was om zijn besmeurde reputatie”. Zijn veroordeling had hij in het zuiden in de Belgische en Nederlandse kranten gelezen.

Beaumont werd verdacht van de moord op zijn vrouw, nu tien jaar geleden.
rv Beaumont werd verdacht van de moord op zijn vrouw, nu tien jaar geleden.

Alles afgepakt

Hij tekende tijdig verzet aan tegen zijn veroordeling waardoor hij een nieuw assisenproces kreeg. Deze week begon dat proces dus voor de tweede keer. Gisteren deed zijn dochter C. (38) nog een emotionele getuigenis. De confrontatie met haar vader in de assisenzaal was bijzonder pijnlijk. Ze raapte al haar moed bij elkaar. Na enkele minuten in een ijzig stille assisenzaal, haalde ze diep adem en luisterde iedereen met de krop in de keel naar de brief die ze zelf wilde voorlezen. Vader Lei keek haar onbewogen en recht in de ogen aan en gaf geen krimp.

Mijn mama lag met haar hoofd op de passagierszetel. Ik heb haar vastgenomen en ik heb haar nog gevraagd of die smeerlap dat gedaan had

C., dochter van Lei Beaumont

C. verklaarde dat ze er onmiddellijk van overtuigd was dat haar vader Lei zijn jarenlange dreigementen om zijn ex te vermoorden ook effectief had uitgevoerd. “Mijn mama lag met haar hoofd op de passagierszetel. Ik wist dat ik naar haar toe moest gaan maar het was zeer moeilijk, omdat ze zo werd toegetakeld. Ik heb het toch gedaan. Ik heb haar vastgenomen en ik heb haar nog gevraagd of die smeerlap dat gedaan had.” Met luide stem herhaalde C. dat laatste deel terwijl ze nadrukkelijk in de richting van haar vader keek. “Of die smeerlap dat gedaan had! Want ik wist onmiddellijk dat hij het had gedaan. Daarna heb ik gezegd dat ik veel van haar hield en dat ze me niet alleen mocht laten.”

Haar verhaal liet niemand in de assisenzaal onbewogen. Hij heeft ons alles afgepakt. Onze vrijheid, onze levensvreugde, onze goede naam, onze erfenis maar vooral onze lieve mama en oma. Na haar dood heb ik zes maanden lang dag en nacht geweend”, zei ze ook.

Door het overlijden van Beaumont werd het proces deze voormiddag vroegtijdig afgesloten. De twee dochters van Beaumont, beiden in het zwart gekleed en gesteund door hun partner, waren aanwezig in de rechtbank, samen met de familie van hun moeder.

Wie met vragen zit over zelfdoding kan surfen naar www.zelfmoord1813.be of bellen naar 1813.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Alan Janssen

  Jammer dat de krantenkop laat over komen dat de zelfmoord een gevolg is van de getuigenis van de dochter. Geheel onterecht! Ik denk eerder dat het besef dat hij zijn straf niet kon ontlopen de doorslag heeft gegeven. Heeft trouwens al eerder verklaard nog liever zelfmoird te plegen dan de gevangenis in. Hopelijk komt er nu rust voor de dochters en kunnen ze dit eindelijk afsluiten. De erfenis is nooit de drijfveer geweest, maar gerechtigheid. Wens hun veel sterkte.

 • Maria Scheuts

  Blijkbaar zijn er hier op het forum die geen enkele empathie hebben voor wat de slachtoffers hebben meegemaakt. Vreselijk!

 • pietertje Kamp

  Zo zijn er nog veel, die het leven van hun partner en kinderen verkloten uit wraak. Narcisten ten top.

 • wim CLAES

  met erfenis kan ze ook wel andere dingen bedoelen dat puur poen,hij vluchtte dus hij zal zijn erfenis welk achtergelaten hebben zeker? sommigen hun reactie is onbegrijpelijk, precies of een moord goed te praten is? als iedereen zijn ex gaat doodschieten halen we tegen 2020 de klimaatdoelstellingen zonder inspanningen!

 • Elsy Raes

  RIP beste Leo Zo jammer maar begrijpen je beslissing. Wij geloofden altijd in jou. Blij je gekend te hebben ❤️