Moord op kleuterjuf Josée Widdershoven na tien jaar voor assisen

Ex-man Lei B. staat terecht voor afvuren dodelijke kogels

Slachtoffer Josée Widdershoven.
RV Slachtoffer Josée Widdershoven.
Na een procedureslag van bijna tien jaar heeft de Kamer van Inbeschuldigingstelling van Antwerpen donderdag beslist dat Lei B. zich volgend voorjaar voor het assisenhof van Tongeren zal moeten verantwoorden voor de moord op zijn ex-vrouw Josée Widdershoven (64).

Op 13 december 2009 vond de dochter van de kleuterjuf uit Vucht bij Maasmechelen haar moeder in de garage van haar woning aan de Brugstraat. Het slachtoffer lag doodgeschoten in haar wagen, met haar benen half naar buiten, haar rug over de versnellingspook en het hoofd tegen de passagierszetel. Ze had schotwonden tussen de ogen en in de borst. Onderzoek wees uit dat de kogels van dichtbij werden afgevuurd. Haar ex-man Lei B., die jarenlang verwikkeld was in een vechtscheiding met het slachtoffer, zat een tijd in voorhechtenis, maar werd in afwachting van de behandeling van de zaak vrijgelaten. In maart kregen de nabestaanden van Josée nog een brief van het Hof van Beroep dat er te weinig magistraten beschikbaar waren voor een assisenproces. Vandaag werd de moordzaak bij arrest definitief doorverwezen naar het hof van Assisen in Tongeren. "De zaak zal in maart, april of mei door het hof behandeld worden", bevestigt Bert Partoens, advocaat van de dochter van het slachtoffer.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.