Metamorfose voor Shopping Center M2: Food festival, superglijbanen én extra galerij richting McDonalds

Een metamorfose voor de M2.
M2 Een metamorfose voor de M2.
M2 Shoppingcenter in Maasmechelen zet de zware middelen in om de leegstand tegen te gaan. Het complex pakt uit met reuzenglijbanen en een Food Festival. “We trekken de kaart van de beleving", zegt manager Catia Spagnoletti. 

De M2 in Eisden moet méér dan een winkelcomplex gaan worden. In het nieuwe plan wordt het volledige domein heringericht en staat de beleving centraal. “Dat nemen we letterlijk”, zegt manager Spagnoletti. “We willen vooral gezinnen met kinderen bereiken, maar ook de gewone winkelier. We investeren in een attractie mét reuzenglijbanen en de zij-ingang krijgt er een Food Festival bij." 

Het kan dan gaan om een sushibar, taco’s en tapas. “Van aan dat Food Festival zal een nieuwe blok lopen richting de JBC en zo verder naar de McDonalds. Het is de bedoeling dat je over het ganse domein kunt wandelen op een aangename wijze via een nieuw wandelpad.”

Gratis parking

Maar wat met de winkels? Een vierde van alle panden staat leeg. “Alle leegstaande panden zullen terug gevuld worden met retail. Het zal gaan om complementaire merken. Ook de hoofdingang aan de Koninginnelaan blijft behouden met de gekende horecazaken.” De supermarkt blijft met zekerheid ook behouden, want dat hoort bij élk shoppingcenter vindt Spagnoletti. Het doel blijft wat ze altijd was: de bezoeker langer aanwezig houden. “We spreken niet over uitbreiding, maar over herpositionering. De parking wordt herverdeeld, maar er zal zéker genoeg én gratis parking overblijven.” 

De Koninginnelaan krijgt er negentien appartementen bij.
Gemeente Maasmechelen De Koninginnelaan krijgt er negentien appartementen bij.

Aan het begin van de Koninginnelaan op de voormalige terreinen van bouwbedrijf Driessen zal intussen een nieuw gebouw uit de grond rijzen. Vier winkels en negentien appartementen. “Dat werd zopas door het schepencollege goedgekeurd”, zegt bevoegd schepen Stefan Thorez (Open Vld). “Deze vergunning wordt afgeleverd op het moment dat de herinrichting van de Koninginnelaan haar einde nadert. Een betere timing konden we ons niet indenken. De herinrichting van de laan was een hele klus, maar als de werken beëindigd zijn, is de naam van een “Koninginnelaan” weer helemaal op haar plaats.”

Ook de burgemeester reageert tevreden. “De onderhandelingen tussen de gemeente en de investeerder liepen reeds jaren. Ik ben blij dat er nu een bouwvergunning kon afgeleverd worden voor dit mooie commerciële project. Naast de winkels kunnen de negentien moderne appartementen het gevarieerd woonaanbod van onze gemeente versterken.”
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • albert HOUBEN

    er zou beter een bouwstop komen op handelspanden !!!! tel de lege winkelpanden enkel alleen al van maasmechelen en dan moet je toch nadenken wat je nog gaat bouwen !!! en ga dan richting rekem lanaken en dan zie je dat er veel te huur staat ?????

  • Milan Kovas

    Zolang de mac blijft ben ik er mee accoord. Ze zouden wel meer info morgen geven over de deadline.

  • Francesco Ismenghi

    Super glijbanen zonder zwembad