Meisje (18) zwaargewond bij nieuw ongeval op dezelfde weg waar vrijdag nog horecabaas (71) verongelukte

Bij het ongeval van vrijdag kwam de auto onder een geparkeerde trailer terecht.
Toon Royackers Bij het ongeval van vrijdag kwam de auto onder een geparkeerde trailer terecht.
In Lanaken aan Tournebride is zondagnamiddag rond 15.10 uur een zwaar verkeersongeval gebeurd.

Een voertuig met vier inzittenden ging van de weg aan Tournebride en botste tegen een geparkeerd voertuig. Eén van de inzittenden, een 18-jarig meisje uit Genk werd door de MUG-arts zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Vrijdagnamiddag knalde op dezelfde weg een paar km verderop nog de 71-jarige Fred Leenders uit Lanaken achterop een geparkeerde trailer. Diens voertuig boorde zich onder de oplegger.  De man overleefde de klap niet. Leenders, een bekende oud-discotheekuitbater uit Maastricht, had recent Grand Café Chaplin aan de cinema in Lanaken overgenomen.

De schok na het plots overlijden van Fred Leenders zindert nog steeds na. De Nederlander was met een reden in Lanaken: hij woonde in Neerharen en had sinds twee maanden Grand Café Chaplin overgenomen aan de Euroscoop.

Fred Leenders (71).
Club Alla Fred Leenders (71).

“Fred was een horecaman in hart en nieren”, klonk het eerder dit weekend bij vrienden. “Hij richtte begin jaren negentig nachtclub Allebonneur op in Maastricht en stond mee aan de wieg wat het uitgaansleven in de stad betreft. Later werd dat omgedoopt tot studentenclub Alla.” Maar na een lange procedurestrijd na het aantreffen van drugs en wapens bij de gasten moest de club vorig jaar voor goed dicht. De uitbaters bleken volgens de rechter niet streng genoeg te zijn tegen het druggebruik.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mario Adams

  Wat voor een onzin weer in de commentaren.. "Opliggers mogen niet langs de kant van de baan geparkeerd staan", "snelheid beperken tot 30 km/u"... Als er gewone personenwagens geparkeerd staan kan er niemand tegen rijden misschien? Is het de schuld van die opliggers dat die auto van de weg is geraakt misschien? Ik heb de indruk dat er onder de lezers heel veel 'experten' zitten..

 • Marcel Hamers

  Zij die hier weer commentaar hebben op die correct geparkeerde opleggers, kijk eens op bijv het belang van limburg, daar staat een foto van het ongeval en dat is duidelijk niet! daar waar de opleggers staan.

 • Jan Van Gent

  Hoe lang gaan ze nog toelaten dat opliggers langs de kant van de baan geparkeerd staan. Dit zijn gewoon levensgevaarlijke objecten en door de reflectoren achteraan denken de mensen dat ze die richting uit moeten dit kan haast niet anders dat dit de oorzaak is . Waarom zouden er anders zoveel onder rijden als je uw vak aanhoudt dan ga je toch niet plots uitwijken.

 • Achmed Chokri

  Een snelheid van 70 en 50 km/u is voor het gros van de Belgische bevolking véél te snel. Met moet de snelheid op alle wegen dringend verlagen naar 30 km/u én de EU moet autoconstructeurs verplichten een noodstop systeem in hun nieuw voetuigen in te bouwen. Op autosnelwegen is 70 km/u meer dan snel genoeg. Een kwestie dat de chaufeur rustig het gepaste smiley'ke kan kiezen tijdens het simultaan rijden sms'en. Voor getalenteerde chaufeurs kan er een speciaal rijbewijs ingevoerd worden.

 • raf peeters

  Daar staan ieder weekend opleggers geparkeerd en denk niet dat deze strook een permanente parkeerplaats is ,hallo overheid.